logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Arriba el bon temps.. Prepara’t per a l’estiu!!

Arriba el bon temps, la calor i els dies s’allarguen. És una època on ens relaxem més, ens puja l’ànim i on ens ve de gust canviar la nostra dieta, el vestuari i el temps d’oci.

És ben sabut que mantenir una imatge saludable i reflectir una bona salut és molt important durant tot l’any, però també és cert que la gent canvia durant les estacions a causa dels canvis de rutina, de la feina, del mateix temps ambiental, entre altres factors. El que s’ha d’intentar és que aquests canvis siguin mínims, però si hi són, fer-los de forma correcta, fent que al final, la dinàmica i els hàbits s’adquireixin definitivament i que no hi hagin fluctuacions al llarg de l'any i de les estacions.

Es tracta de dur una dieta equilibrada i variada, on hi siguin presents tots els grups d’aliments, augmentar aquells aliments que siguin una bona font de fibra, com les verdures i els productes integrals i evitar l’excés d’alcohol, de greix i de sucres simples. La brioixeria de tota mena i els snacks, difícils de pair amb la calor, contenen molta sal i ens fan retenir líquid, ens donen set i com a conseqüència d'això fan que abusem dels refrescos, rics en sucre i calories. També és primordial fer exercici físic de moderada intensitat i de manera regular.

Un altre aspecte important a tenir en compte és mantenir una bona hidratació, ja sigui a través de la ingesta d’aigua o dels aliments de temporada com són les fruites o verdures els quals ens aporten molts beneficis.

Podem optar per a prendre fruites de temporada fer sucs naturals o liquats. La llimona, el kiwi, les nectarines i el mango són molt rics en vitamina C, que és imprescindible per mantenir en bon estat el sistema immunitari i, si a l’estiu no hi ha cítrics, poden ser una bona alternativa. El plàtan i l’alvocat són les dues fruites més riques en potassi i magnesi. El potassi ajuda a eliminar el sodi, que és molt beneficiós per a persones que tenen hipertensió arterial, i evita que es pateixin rampes musculars. El magnesi és un mineral que ajuda a regular el trànsit intestinal, intervé en la formació del ossos i el bon estat dels nervis i els músculs. Les cireres, les prunes i les figues tenen un contingut considerable de sucres respecte a altres fruites com els albercocs, préssecs, meló, síndria i els fruits silvestres, que tenen un baix contingut en sucres i són més rics en aigua. Per tant s’ha d’anar combinant les fruites amb un major contingut de sucres amb les que el seu aport és inferior. Els albercocs, les prunes i els préssecs són rics en potassi, tenen un alt poder antioxidant i, pel seu color groc i ataronjat, sabem que contenen carotenoides que es convertiran en vitamina A.

Els vegetals i les hortalisses ens brinden un àpat de baixa densitat calòrica, rica en fibra, vitamines i minerals. En aquesta època de la temporada podem aprofitar per fer amanides, cremes lleugeres o sopes fredes.

Per a una bona nutrició és important adoptar formes de cocció lleugeres. La cocció al vapor ens permet cuinar les verdures respectant al màxim el seu contingut en vitamines, i la planxa i barbacoa són els grans aliats per a aquests dies en què ens ve de gust passar el màxim temps possible a l'aire lliure.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue