logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

La bronquitis en els nadons i els nens

La bronquitis és una inflamació dels bronquis, que són les principals vies aèries cap als pulmons, i cursa amb tos i expectoració.

La bronquitis pot ser de curta durada (aguda) o crònica si es perllonga en el temps, aquesta és excepcional en els nens. En Pediatria és freqüent la bronquitis recurrent, on es repeteixen episodis de bronquitis aguda coincidint amb infeccions virals. Aquest fet és freqüent durant l'època de lactant i primers anys d'escolarització, per anar disminuint o fins i tot desaparèixer a partir dels 3-5 anys d'edat.

Les bronquitis són provocades habitualment per virus que causen les infeccions de vies respiratòries altes i després es propaguen cap als pulmons.

En els nens que presenten bronquitis recurrent o de repetició solen existir uns factors predisposants: antecedents familiars de bronquitis asmàtica, dermatitis atòpica, rinitis, ...; el clima humit, la contaminació ambiental, l'exposició al tabac "fumadors passius"; i l'escolarització precoç.

Com totes les infeccions víriques, la transmissió és per via aèria, en tossir, parlar o esternudar.

La tos és el principal símptoma. Normalment el nen comença amb un refredat de vies altes, i que avança progressivament a tràquea i bronquis. La tos sol ser seca a l'inici, principalment si hi ha sibilants o "xiulets", per passar a ser tova posteriorment, per la secreció de mucositat pels bronquis, amb expectoració. Si el component espàstic és molt important pot haver dificultat respiratòria.

La persistència de febre alta, més de 3-4 dies ens farà pensar en una possible sobreinfecció respiratòria o pneumònia.

El diagnòstic és clínic (símptomes i exploració). La radiografia de tòrax sol està justificada quan volem descartar complicacions pulmonars com una pneumònia.

Tractament:

  1. Broncodilatadors.
  2. Només estaran indicats antibiòtics si hi ha una sobreinfecció respiratòria.

És convenient així mateix:

  1. Repòs a casa sense anar a l'escola.
  2. Antitèrmics si té febre, encara que les Bronquitis solen anar sense febre.
  3. Dieta tova, sense forçar al nen i una bona hidratació donant-li al nen líquids en petites quantitats però freqüents.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue