logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

El color groc de la pell del nadó

Cap al segon dia de vida del teu fill has notat, que del rosat intens de la seva cara ara el color s'ha tornat més pàl·lid i amb un tint groc, a més, la teva llevadora o la infermera, li han aplicat una mena de llanterna en diverses parts del cos, que els diu alguna cosa sobre el seu color, i el neonatòleg l'ha mirat del tot, nu amb llum natural per comprovar quina és la tonalitat de tota la resta de la seva pell. Què vol dir tot això? Que li passa al meu nadó?

El procés s'anomena icterícia del nadó.

És quan un nadó té un alt nivell de bilirubina en la sang. La bilirubina és una substància groga que el cos produeix quan reemplaça els glòbuls vermells vells. El fetge ajuda a descompondre la substància de manera que pugui eliminar del cos en la femta.

Els alts nivells de bilirubina provoquen que la pell i l'escleròtica dels ulls del nadó llueixin grogues, la qual cosa s'anomena icterícia.

És normal que un nadó tingui un nivell de bilirubina una mica més alt després del naixement.

Quan el nadó està creixent en el ventre de la mare, la placenta elimina la bilirubina del cos del seu cos. La placenta és l'òrgan que creix durant l'embaràs per alimentar el nadó. Després del naixement, el fetge del nadó comença a fer aquesta feina. Pot passar algun temps perquè el fetge del nadó sigui capaç de fer això de manera eficient.

La majoria dels nounats tenen algun color groguenc a la pell, o icterícia. Això es diu "icterícia fisiològica". Sovint és més notòria quan el nadó té de 2 a 4 dies. La majoria de les vegades, és força correcte i desapareix al cap de 2 setmanes.

Aquesta peculiaritat s'accentua en nens alletats. La icterícia de la llet materna pot aparèixer en alguns lactants saludables després del setè dia de vida. Probablement aconsegueix el seu punt màxim durant les setmanes 2 i 3, però pot durar a nivells baixos durant un mes o més. En cap cas, això ha de motivar la supressió de l'alimentació al pit.

Els nivells de bilirubina, poques vegades requereixen tractament, cert tipus de llum millora el color i ajuda a metabolitzar el pigment de la pell, si el nen és petit (baix pes) o ha nascut abans de les 38 setmanes, o el color li puja massa ràpid, se li indicarà l'anomenada fototeràpia, que en breu temps controlés el problema, per això els professionals comptem amb dades com els proporcionats pel bilirubinòmetre, que mesura a través de la pell dels valors de bilirubina o en casos de dubte analítica específica de sang, però no et preocupis la major part de les vegades això es resol, més fàcil: amb banys de sol, a través del vidre de la finestra, amb el nadó en bolquer i temperatura ambient sobre els 25 graus, la qual exposes al sol de front i d'esquena 2 hores al matí i 2 a la tarda fins que en el primer control des de l'alta nosaltres els pediatres comprovem que ja el color aquesta remetent.

També pot ajudar mantenir-lo ben hidratat i alimentat, amb la teva llet portant-lo al pit fins a 12 vegades per dia, si és possible.

La icterícia, pot ser una afecció en els següents casos:

  1. Formes anormals de les cèl·lules sanguínies.
  2. Incompatibilitats del grup sanguini entre el nadó i la mare.
  3. Sagnat per sota del cuir cabellut (cefalohematoma) causat per un part difícil.
  4. Nivells més alts de glòbuls vermells, la qual cosa és més comú en nadons petits per a la seva edat gestacional i alguns bessons.
  5. Infecció.
  6. Deficiència (manca) de certes proteïnes importants, anomenades enzims.

Però la conducta i tractament seran similars.

I recorda: Expectatives (pronòstic)

La majoria de les vegades, la icterícia del nounat no és perjudicial. En la majoria dels nadons, la icterícia millorarà sense tractament al cap d'1 a 2 setmanes. Si vols saber més, no dubtis en consultar des de la 2 setmana de vida del teu fill dels controls neonatals que han de rebre tots els nadons.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue