logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Què és l'osteoporosi?

L'Osteoporosi és una malaltia que fa que els ossos es debilitin i es tornin més propensos a les fractures, sobretot a les zones del maluc, la columna i el canell.

S'estima que una de cada 3 dones i un de cada 12 homes de més de 50 anys pateixen osteoporosi. Aquesta malaltia és responsable de milions de fractures anualment.


Factors de risc d'Osteoporosi:

 1. Ser dona, d'ètnia caucàsica o asiàtica.
 2. Menopausa (per disminució de les hormones estrogèniques).
 3. Antecedents familiars d'Osteoporosi o fractures.
 4. Poca ingesta de calci i vitamina D.
 5. Alguns fàrmacs (exemple: corticoides).
 6. Falta d'exercici físic.
 7. El consum de tabac i alcohol.
Quins símptomes té l'osteoporosi?

Se la coneix com "la malaltia silenciosa" perquè la pèrdua d'os passa sense donar cap senyal. Pot ser que es diagnostiqui osteoporosi després d'una fractura per un gest brusc, ensopegada o caiguda.

Com es diagnostica l'Osteoporosi?
Densitometria Òssia

La prova de la densitat mineral òssia (densitometria òssia o DEXA) és la millor manera de diagnosticar l'osteoporosi, avaluar el risc potencial de fractura i verificar l'evolució dels tractaments. És una prova ràpida, senzilla i segura de realitzar. No requereix cap preparació especial.


Es pot prevenir l'osteoporosi? Quin és el seu tractament?

Les recomanacions generals per prevenir l'osteoporosi són les següents:

 1. Una dieta rica en calci i vitamina D.
 2. Fer exercici físic de manera habitual.
 3. Evitar el tabac i l'alcohol.
 4. Tractaments farmacològics.

A les instal·lacions del Centre Mèdic Rambla Nova comptem amb un Densitòmetre Lunar Bravo (GE) d'última generació per al diagnòstic d'osteopènia i osteoporosi. Si voleu saber-ne els detalls, poseu-vos en contacte amb el centre.

Bibliografia bàsica
[1] E. M. Lewiecki, «In the clinic. Osteoporosis», Ann. Intern. Med., vol. 155, n.º 1, pp. ITC1-1-15; quiz ITC1-16, jul. 2011.
[2] National Osteoporosis Foundation (NOF), «Clinician’s Guide to Prevention and Treatment of Osteoporosis». Washington, DC, 2010.
[3] The North American Menopause Society, «Management of osteoporosis in postmenopausal women: 2010 position statement of The North American Menopause Society», Menopause, vol. 17, n.º 1, pp. 25-54; quiz 55-56, feb. 2010.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

 • A qualsevol hora del dia
 • Sense esperes i molt fàcil
 • Tries l'hora que millor et va
 • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue