logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

El bruxisme: el moviment mandibular involuntari durant el son

El bruxisme consisteix en tancar o fregar les dents de dalt amb les de baix de forma involuntària durant el son. És un trastorn del moviment que apareix predominantment durant el son superficial i està classificat dins dels trastorns del son anomenats parasòmnies.

El bruxisme és més freqüent durant la infància i adolescència amb una prevalença entorn del 12 i 15% respectivament. Amb els anys es va reduint la seva prevalença arribant a un 8% dels adults.

Existeixen una sèrie de factors que predisposen a patir bruxisme entre els que trobem l’estrès i l’ansietat, les anormalitats dentals o la mal oclusió mandibular.

Cal sospitar bruxisme quan apareixen símptomes de dolor orofacial o cefalea, o quan apareixen signes de gastat de queixals o d’hipertròfia del músculs que tanquen la mandíbula (com els masseters). També pensarem en el bruxisme en subjectes amb disfunció de l’articulació temporomandibular i en els que fallen en mantenir els implants dentals.

El bruxisme es diagnostica clínicament i en casos determinats mitjançant una polisomnografia nocturna complerta que ha d’incloure sempre:

  1. Un registre de àudio, per poder escoltar el so de rascat de les dents.
  2. Un registre de la musculatura de la masticació on s’observarà que es contrau de forma breu o sostinguda durant el son.

El tractament ha de ser individualitzat sol dirigir-se a intentar reduir l’estrès i l’ansietat, així com l’aplicació de tècniques de protecció dental, com les fèrules de descàrrega que s’apliquen durant la nit.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue