logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Pedres a la vesícula

Què són les pedres a la vesícula, o colelitiasi?

La litiasi biliar és la formació de càlculs (pedres) a la vesícula biliar. Es parla de “fang” biliar quan es tracta de càlculs menors de 2 mm de diàmetre.

La majoria dels càlculs són de colesterol, en menor mesura poden ser de bilirrubina o de pigments biliars. Es formen per una pèrdua de l’equilibri entre colesterol i àcids biliars a la bilis. La vesícula actua com un reservori i permet la sedimentació i creixement progressiu dels càlculs.

Quines complicacions puc tenir?

• Colecistitis: inflamació de la vesícula biliar que produeix un dolor intens a la part superior dreta i febre.
• Coledocolitiasi: presència de càlculs en el conducte coledoc.
• Colangitis: infecció del conducte coledoc, el conducte que transporta la bilis des del fetge fins a la vesícula biliar i intestins.
• Pancreatitis: Inflamació del pàncrees.

Quins símptomes puc tenir?

Podeu tenir malestar després dels menjars o dolor localitzat en la part superior dreta o mitjana de l'abdomen.

Altres símptomes que podeu tenir a causa de les complicacions són:
• Dolor intens abdominal.
• Febre.
• Nàusees i vòmits.
• Coloració groguenca de la pell i de la part blanca dels ulls.

Com es diagnostica?

El diagnòstic de confirmació es realitza mitjançant una ecografia. En casos de dubtes diagnòstics o per descartar complicacions es pot completar amb una Ressonància Magnètica o bé un TC.

Quin és el tractament?
Tractament no quirúrgic

És important dur una alimentació sense greixos, no prendre alcohol i evitar menjars molt condimentats.

El metge, si ho considera necessari, pot receptar-vos calmants o antibiòtics.

Tractament quirúrgic

En els casos en què la colelitiasi doni símptomes o alguna complicació es recomana la intervenció quirúrgica. A l'extirpació de la vesícula se li diu colecistectomia i es pot fer de dues formes, segons indicacions del cirurgià:

• Colecistectomia laparoscòpica

Fig. 1. Cirurgia laparoscòpica de la colelitiasiEl terme laparoscopia s’origina del grec “laparo” (flanc, abdomen) i “skopein” (examinar), es refereix a l’examen visual de l’abdomen mitjançant una òptica.

La cirurgia laparoscòpica és la part de la cirurgia formada per un conjunt de tècniques i maniobres necessàries per a realitzar intervencions quirúrgiques utilitzant petites incisions d’accés per on s’introdueix una òptica connectada a un aparell de vídeo i l’instrumental necessari per a realitzar la intervenció.

Aquesta cirurgia és molt menys agressiva en front de la integritat de la paret abdominal evitant l’obertura de l’abdomen, i afavoreix una recuperació postoperatòria més ràpida, amb menor incidència de complicacions i una incorporació més ràpida a les activitats normals.

S’extirpa la vesícula a través del melic mitjançant unes petites obertures a la pell i introducció d’una càmera i unes pinces. és la tècnica d’elecció a l’actualitat.

• Colecistectomia oberta

S’extirpa la vesícula a través d’una incisió a la pell sota les costelles.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue