logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

La polisomnografia nocturna en modalitat “split-night”

La polisomnografia nocturna és el mètode d’elecció per al diagnòstic de la SAHOS (síndrome de l'apnea-hipoapnea obstructiva del son). És una prova costosa que requereix personal ben entrenat i tota una nit per a fer el diagnòstic. A més, en els pacients que requereixen tractament amb aplicació de pressió continua positiva a la via aèria (CPAP, o continuous positive airway pressure) es necessita un segon estudi per a establir la pressió necessària a la que ha de funcionar l’aparell.

Els estudis de nit partida són una alternativa per a evitar la incomoditat que pot suposar al pacient passar dues nits a la unitat del son: la primera nit per a fer una polisomnografia per diagnosticar la SAHOS i la segona per ajustar la pressió d’aire necessària per a evitar les apnees o hipoapnees obstructives del son. Els estudis de nit partida consisteixen en fer el diagnòstic a la primera mitat de la nit i ajustar el nivell òptim de pressió del CPAP en la segona meitat.

Un possible inconvenient dels estudis de nit partida és que la segona meitat de la nit sigui insuficient per a ajustar correctament la pressió de l’aparell de CPAP. Per això és important avaluar les apnees en les primeres hores de son i passar a aplicar el tractament amb CPAP en el cas de què el número d’apnees sigui superior a 40 per hora (SAHOS severa). Si no es fa així, es continua l'estudi basal tota la nit i es realitza una nova polisomnografia nocturna per a determinar el grau de pressió de CPAP suficient per evitar les apnees obstructives del son.

La Unitat del Son del Centre Mèdic Rambla Nova disposa de la tecnologia i el personal especialitzat per a realitzar els estudis polisomnogràfics amb la modalitat de nit partida (split-night). D’aquesta manera es pot realitzar el diagnòstic i tractament de la SAHOS amb un sol estudi polisomnogràfic nocturn en els casos de la SAHOS severa.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue