logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Varius en l'embaràs

No hi ha dubte que el factor hereditari és el principal factor de risc per presentar insuficiència venosa i varices. De tota manera, la gestació contribueix a l'aparició i l'empitjorament en molts casos.

S’ha evidenciat que més del 50% de les dones embarassades presenten edemes de cames i pesadesa, i en una proporció d’un 30% presenten varices. Algunes venes varicoses milloraran en el post-part, però moltes persistiran i s’hauran de tractar.

Les causes de l'aparició o agreujament de les varices en aquest període acostumen a venir donades per:
• Els canvis hormonals, que modifiquen el to muscular de la paret venosa.
• L’increment del volum sanguini durant la gestació (un 20–30% d’increment).
• L’increment de la pressió venosa (més del doble).
• Compressió venes intra-abdominals i disminució de la velocitat del flux de retorn.
• Estats d’hiper-coagulabilitat.
• Hipertensió arterial més freqüent i disminució de les proteïnes plasmàtiques.

Normalment les varices tenen la mateixa simptomatologia i presentació clínica. De tota manera, en molts casos ja són visibles des del primer trimestre d’embaràs. Acostumen a empitjorar conforme avança l’embaràs, encara que després del part poden millorar en gran mesura, fins els 3–6 mesos del part.

Les varices pre-existents a l'embaràs generalment no milloraran.

Hi ha algunes modalitats clíniques de presentació típica en les dones gestants, que són les varices vulvars, vaginals i perineals. Acostumen a presentar-se amb una freqüència del 20% (1 de cada 5). Presenten una simptomatologia local d’hiper-congestió, edemes dels llavis majors, calor, pesadesa local. Poden presentar dolor exacerbat en cas de varicoflebitis de la zona (enduriment, envermelliment i increment del dolor a la pressió). No solen presentar hemorràgies. També poden aparèixer venes varicoses o venes més marcades en la paret abdominal.

Sobre les mesures de tractament: Què puc fer jo?

Primer consell: Elevació de les cames i dels peus.

Durant l'embaràs, especialment en les últimes setmanes, no heu de romandre dempeus durant llargs períodes de temps. Descansar i elevar les cames és una de les millors coses que podeu fer, ja sigui per prevenir o alleujar les venes varicoses.

Els massatges amb cremes hidratants naturals, de baix a dalt, sempre seran útils.

Dit això, no heu de seure en la mateixa posició durant llargs períodes de temps o bé (si treballeu asseguda), intenteu aixecar-vos almenys una vegada cada hora i fer un passeig ràpid, i tracteu d'evitar creuar les cames.

Si heu començat a notar les venes varicoses que apareixen, no és una mala idea utilitzar mitges de suport. N’hi ha de tipus panty (especials per a embarassada).

Pot ser molt difícil trobar una posició còmoda per dormir, però procureu dormir sobre el costat esquerre, ja que alleujarà la pressió sobre la vena cava inferior.

En general, encara que incòmode, les venes varicoses no plantegen cap amenaça seriosa, però com amb tots els canvis durant l'embaràs, hauríeu de mantenir-les vigilades.

En molt rares ocasions, les venes es tornen dures i vermelles (inflamades) i això podria ser un senyal d'un coàgul (tromboflebitis). Si observeu això, en les cames o en un altre lloc, vegeu un metge, el ginecòleg i/o cirurgià Vascular, tan aviat com sigui possible. Poden aparèixer tromboflebitis de les venes superficials en el voltant d'1% dels casos i més rares són les trombosis venoses fondes, que es donen en menys d’1% dels casos, però precisaran tractament.

Si heu desenvolupat varius en l'entorn de la vagina, és probable que sigui possible un part vaginal, però la vostra llevadora i el vostre obstetre mantindran una estreta vigilància i prendran les mesures oportunes per estalviar-vos complicacions. Hi ha algunes faixes que són útils en l’alleujament de la simptomatologia acompanyant.

En la majoria dels casos, les vostres varius desapareixen soles un cop hagueu tingut el vostre nadó. Si no han desaparegut després de tres o quatre mesos, és possible que vulgueu mantenir un control per part del cirurgià vascular, a fi de poder discutir-ne el tractament.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue