logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Què és el càncer de cap i coll? Quins símptomes dona?

Cancer cap i coll

La regió del cap i el coll és una zona anatòmicament diversa del cos que es compon dels teixits tous, ossos, pell, i una varietat de glàndules i òrgans. L´anomenat càncer de cap i coll abasta una àmplia varietat de tumors que poden desenvolupar-se en diverses àrees del cap i el coll, incloent la gola, la laringe (caixa de la veu), el nas, els sins nasals i la boca.

La majoria dels càncers de cap i coll són carcinomes de cèl·lules escatoses - tumors malignes (cancerosos) que s'originen en les cèl·lules escamoses planes que formen l'epiteli (revestiment intern) en moltes parts del cap i el coll. Un tumor limitat a aquesta capa de cèl·lules generalment es diu carcinoma in situ. Un tumor que creix més enllà de les cèl·lules escatoses i es mou en els teixits més profunds es diu carcinoma de cèl·lules escamoses invasiu. Els adenocarcinomes que sorgeixen de cèl·lules glandulars, com ara les que es troben en les glàndules salivals.

Símptomes

A continuació es presenten alguns dels símptomes generals i els signes d'advertència de càncer de cap i coll. Cada tipus de càncer de cap i coll pot estar associada amb un grup més específic dels símptomes. Molts d'aquests símptomes també poden ser causats per altres condicions de salut. Consulti al seu metge si vostè nota:

  1. Un bony o inflor al coll.
  2. Una nafra a la boca que no es cura (el símptoma més comú) o que sagna fàcilment.
  3. Un pegat vermell o blanc a la boca que no desapareix.
  4. Hemorràgies nasals freqüents, congestió nasal permanent, o sinusitis crònica que no responen al tractament.
  5. Mal de coll persistent.
  6. Ronquera persistent o un canvi en la veu.
  7. Dolor persistent al coll, la gola o les orelles
  8. Sang en l'esput.
  9. Dificultat per mastegar, empassar o moure la mandíbula o la llengua.
  10. Entumiment a les àrees llengua o altres<./li>
  11. Afluixament de les dents.
  12. Dentadures que ja no s'ajusten.

Tipus de càncer de cap i coll

El càncer pot desenvolupar-se en diferents parts del cap i el coll. Alguns dels més comuns són els següents:

Càncer de laringe

El càncer de laringe - càncer que s'origina a la laringe (caixa de la veu) - és el segon tipus més comú de càncer de cap i coll. S'estima que uns 12.000 nous casos de càncer de laringe són diagnosticats als EUA cada any. La gran majoria dels càncers de laringe es produeix en els homes.

La laringe està situat a la part superior de la tràquea i està envoltat per la hipofaringe (la part inferior del coll on es duu a terme per empassar). La laringe és visible en les goles de la majoria dels homes com la poma d'Adam. La laringe conté dues bandes de músculs trucades cordes vocals, que vibren com l'aire passa a través de fer discurs. La laringe també evita que els aliments entrin en els pulmons.

Tabac i alcohol - especialment la combinació dels dos - són els factors de risc més comuns per al càncer de laringe. Altres factors de risc són l'exposició en el lloc de treball de fusta i metall, pols d'asbest, vapors de pintura i altres inhalants químics, una dieta baixa en vitamines A i E, malaltia de reflux gastroesofàgic (MRGE), que exposa crònicament la gola a l'àcid de l'estómac, i la infecció amb el virus del papil·loma humà (VPH). Les persones amb anèmia aplàstica, una malaltia de la sang associada amb certes malalties hereditàries, també tenen un major risc de desenvolupar càncer de laringe.

Els símptomes més comuns de càncer laringi inclouen ronquera, un bony al coll (a causa d'un gangli limfàtic engrandit), mal d'orella i dificultat per empassar.

Càncer de faringe (coll)

Càncer faringi es planteja a la faringe (coll), el tub buit dins del coll que comença darrere del nas i acaba a la part superior de l'esòfag. Els tumors en aquesta regió inclouen el càncer de la nasofaringe (la part superior de la gola darrere del nas), l'orofaringe (la part mitjana de la faringe), i la hipofaringe (la part inferior de la faringe). Cada any als EUA, s'estima que 11.800 persones desenvolupen càncers de la faringe.

Càncer de la nasofaringe

La nasofaringe, situada darrere del nas, inclou dues obertures que condueixen a les oïdes. El càncer nasofaringi és molt més comú a Àsia, especialment al sud-est de la Xina, la zona de la Mediterrània i Àfrica que als EUA, i és menys comunament associats amb el tabac i l'alcohol que altres tipus de càncer de cap i coll. Els factors de risc per a aquest tipus de càncer inclouen una dieta rica en peix curat amb sal i la infecció amb el virus d'Epstein - Barr, un membre de la família dels herpesvirus i un dels virus humans més comuns. El signe més comú de càncer nasofaringi és un tumor al coll, causat per la disseminació del càncer als ganglis limfàtics. Altres símptomes poden incloure congestió nasal, mal o brunzit a les orelles, mal de coll persistent o hemorràgies nasals freqüents.

Càncer de l'orofaringe

La orofaringe es troba darrere de la boca, i inclou la base de la llengua, el paladar tou (l'àrea suau just més enllà del sostre de la boca), i l'àrea al voltant de les amígdales. Fumar i mastegar tabac i el consum excessiu d'alcohol són els factors de risc més comuns per al càncer orofaringi, però no hi ha evidència que una dieta baixa en fruites i verdures està clarament relacionat amb aquesta forma de càncer de cap i coll. Abans de la infecció amb virus del papil·loma humà (VPH) és també un factor de risc particularment fort per aquest sitio1 càncer. Els símptomes del càncer de l'orofaringe pot incloure un bony al coll o gola, mal de coll persistent, ronquera, dificultat per empassar, i l'oïda i/o dolor a la mandíbula.

Càncer oral

El càncer de la cavitat oral (boca) és el tipus més comú de càncer de cap i coll. Prop de 30.000 nous casos de càncer oral es diagnostiquen als EUA cada any. El càncer oral pot començar en els llavis, les genives, l'àrea darrere dels molars o queixals del judici, la part interior dels llavis i les galtes, el sòl i el sostre (paladar dur) de la boca i la part davantera de la llengua. La majoria dels càncers orals es presenten en la llengua, el llavi, el pis de la boca i les glàndules salivals menors. La resta es troben a les genives i altres llocs.

Els principals factors de risc per al càncer oral són fumar o mastegar tabac i el consum excessiu d'alcohol. Les persones que fumen i beuen en excés poden ser fins a 100 vegades més probabilitats de desenvolupar càncer oral que els que no fumen ni beuen. Altres factors de risc per al càncer oral inclouen la infecció amb el virus del papil·loma humà (VPH) - encara que aquest risc no és tan alt com ho és per al càncer de la faringe (coll).

Molts càncers orals es descobreixen per casualitat durant un examen dental de rutina. La majoria d'aquests càncers es poden curar si es descobreix hora. Els símptomes més comuns inclouen una nafra o bony al llavi oa la boca que no es cura, un pegat negre i / o vermell a les genives, la llengua o les galtes (aquestes àrees en blanc o vermell també pot ser una afecció cancerosa anomenada displàsia), sagnat inusual o persistent, dolor o entumiment a la boca, i la inflamació que causa que les dentadures per adaptar-se malament o se senten incòmodes.

Càncer de la hipofaringe

La hipofaringe és la part més alta de l'esòfag (el conducte a través del qual l'aliment viatja a l'estómac) i envolta la laringe (caixa de la veu). Com amb la majoria de càncers de cap i coll, el consum de tabac i el consum excessiu d'alcohol són els factors de risc més comuns. Altres factors de risc per al càncer de hipofaringe poden incloure una dieta baixa en vitamines A i E, l'exposició en el lloc de treball a l'amiant, la pols de fusta, els vapors de pintura i altres inhalants, i la síndrome de Plummer - Vinson (una afecció poc comú que causa dificultat per empassar). Els símptomes del càncer de hipofaringe poden incloure un bony al coll, ronquera, dificultat per empassar i mal d'orella.

Cavitat nasal i sins paranasals

Cada any, al voltant de 2.000 persones als EUA són diagnosticades amb càncer en el teixit que produeix mucositats, que recobreixen la cavitat nasal (l'espai darrere del nas a través del qual passa l'aire a la gola) i dels sins paranasals (àrees buits en els ossos facials propers el nas). Més de la meitat de la cavitat nasal i els sins paranasals càncers es produeixen en els sins maxil·lars (espais buits en qualsevol dels costats del nas i per sota dels ulls) ; menys càncers es desenvolupen a la cavitat nasal i en els pits etmoïdals (espais tamís -com fetes de primes teixits ossis i mucoses darrere del pont del nas).

Aquests càncers es presenten amb major freqüència en persones que estan exposades a la pols de fusta i metall, asbest, vapors de pintura, i la contaminació atmosfèrica. Els símptomes d'aquests càncers de cap i coll poden incloure congestió nasal, infeccions persistents cròniques del sinó que no responen al tractament amb antibiòtics, mals de cap freqüents o dolor dels pits, inflamació dels ulls, i la reducció del sentit de l'olfacte.

Càncer de tiroide

La tiroide és una glàndula petita, amb forma de papallona situada a la part frontal del coll sota de la laringe (caixa de la veu). La tiroide és part del sistema endocrí, que produeix les hormones que ajuden a regular el metabolisme (la transformació del cos dels aliments en energia), la pressió arterial, el ritme cardíac, la temperatura i altres funcions.

S'estima que 37.000 persones són diagnosticades amb càncer de tiroides cada any als EUA. Les dones són gairebé tres vegades més probabilitats de desenvolupar un tumor de tiroide que els homes. A diferència de molts altres tipus de càncer, que són més comuns en persones d'edat avançada, el càncer de la tiroide es presenta principalment en els adults entre les edats de 20 i 55 anys. També és un dels tipus de càncer més curables - aproximadament el 97 per cent de les persones amb un tumor de tiroide sobreviu almenys cinc anys després del seu diagnòstic.

El major factor de risc conegut de càncer de tiroides és l'exposició a nivells de radiació externa a moderada a una edat primerenca. Aquest tipus d'exposició a la radiació pot provenir de la radiació en el medi ambient o de la radioteràpia prèvia en l'àrea de cap i coll. El càncer de tiroide en general apareix primer com un petit bony o inflor, anomenat nòdul, que es pot sentir a la part frontal del coll. Els nòduls tiroïdals són comuns, i la gran majoria d'ells són benignes. Altres símptomes poden incloure ronquera, dificultat per empassar, inflamació dels ganglis, dificultat per respirar, dolor a la gola o el coll, o una tos que no es deu a un refredat.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue