logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

En la teva revisió oftalmològica, no t'oblidis de la teva retina

Retina
Què és la retina? I la màcula?

La retina és una part del globus ocular fonamental i bàsica per al funcionament correcte de la visió. La seva feina és la de captar les imatges que li arriben des de l’exterior i transformar-les perquè es puguin enviar cap al cervell a través del nervi òptic.

Dins de la retina existeix una zona més complexa, que és la màcula. Aquesta part de la retina és la que s’encarrega de la visió central, és a dir, és la que permet que poguem llegir o distingir les cares. La resta de la retina dóna la visió perifèrica, que és la que aporta la informació del medi que ens envolta i ens permet, per exemple, saber què hi ha al voltant quan ens movem pel carrer.

Si tinc una lesió a la retina, quins símptomes puc notar?

Les malalties que afecten a la retina provoquen una pèrdua de visió, al centre o a la periferia del camp visual, segons la malaltia. Si afecten al centre (com la Degeneració Macular Associada a l’Edat – DMAE - , membranes epimaculars, coroidopaties seroses centrals, retinopatia diabètica, etc.) produeixen una distorsió de la imatge; les línies es veuen ondulades i si progressa pot apareixer una taca central fosca o negra que no permet llegir o distingir les cares.

Si la malaltia afecta a la periferia (com el desprendiment de retina o distrofies retinianes) sol aparèixer una reducció del camp visual i no podem veure de reull. En el cas del desprendiment de retina que és una malaltia aguda, apareix una imatge negra (com una cortina) per algun costat de l’ull que pot arribar al centre o fins i tot ocupar tota la visió.

Si no tinc cap símptoma, perquè me l’he de revisar, la retina?

No totes les malalties de la retina produeixen símptomes. Si tenim lesions a l’extrem de la retina podem veure les típiques “mosques volants” o “llampecs” en moure l’ull; però moltes persones que tenen aquestes lesions no noten res. Algunes d’aquestes degeneracions poden avançar i convertir-se en forats a la retina que són els que acaben produint un desprendiment de retina. Si fem la revisió i trobem lesions, es poden tractar amb làser Argó de manera que prevenim la seva evolució a un desprendiment.

Altres, com algunes malalties hereditàries de la retina (retinosi pigmentària), no donen símptomes fins que estan molt avançades i només realitzant una exploració la podem diagnosticar.

Per altra banda, la retina és una finestra a la resta del cos. Hi ha lesions oculars produides per altres malalties com la Diabetes, la Hipertensió o certs tumors que estàn a altres parts del cos. Moltes vegades, gràcies a una revisió ocular rutinària trobem aquestes lesions i l’Oftalmòleg diagnostica malalties que encara no havien donat cap símptoma. D’aquesta manera poden ser tractades a temps evitant seqüeles tant visuals com de la resta del cos. Així doncs, recorda, no t’oblidis de la teva retina i fes-te-la mirar per un especialista.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue