logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Cirurgia ambulatòria del sinus pilonidal

Què és el Sinus pilonidal?
Quina és la causa?
Quins són els seus símptomes?
Quin és el seu tractament?
La cirurgia del sinus pilonidal al CMRN
Avantatges de la cirurgia ambulatoria

Sinus Pilonidal

Què és el sinus pilonidal?

El sinus pilonidal és un quist localitzat al solc intergluti a la zona sacra que es caracteritza per la presència d’un orifici del que surten un o varis trajectes que poden desenvocar en altres orificis als teixits que rodegen la zona, constituint el que es coneix per fístula sacrocoxígea. [tornar]


Quina és la causa?

Actualment es considera que és una malaltia d’origen adquirit. S’inicia amb la infecció d’un folicle pilòs a la regió sacra. La caiguda posterior del pèl dona lloc a l’aparició d’un orifici pel que poden entrar altres pels ocasionat pel moviment de les natges. La introducció del pèl als teixits subcutanis provoca la formació d’abscesos. [tornar]


Quins són els seus símptomes?

En la majoria dels casos, la malaltia debuta com un abscès (inflamació amb pus) a la regió sacra. Si no es tracta segueix un curs cíclic amb períodes silents en els que el pacient te supuració ocasional i escasa, entre altres fases d’abscès. És més freqüent la seva aparició a la segona-tercera dècada de la vida i en homes. [tornar]


Quin és el seu tractament?

No existeix la posibilitat de curació espontànea ni tractament mèdic.

El tractament és quirúrgic, sempre intentant que permeti una ràpida recuperació i sense recidives.

A la seva fase aguda, en cas d’abscès, és recomanable el drenatge del material purulent, per a en un segon temps, procedir a l’extirpació completa del quist i els trajectes fistulosos.

El tractament definitiu variarà en funció de la mida del quist i dels trajectes fistulosos, és a dir del teixit a extirpar, es pot procedir a un tancament primari del defecte creat, o bé permetre un tancament per segona intenció, deixant la ferida oberta.

Aquestes intervencions es realitzen amb anestèsia local asociada a sedació (induint un lleuger son). [tornar]


La cirurgia del sinus pilonidal al CMRN

Al CMRN realitzem la cirurgiadel sinus pilonidal de forma ambulatòria (sense ingrès), donant d’alta al pacient amb unes condicions que garanteixen la màxima seguretat postoperatòria.

El procediment a seguir és el següent:

1.- A la seva visita a la consulta de cirurgia, es diagnosticarà la malaltia, descartant que presenti un quadre agut i se li indicaran les primeres mesures a seguir. El cirurgià li explicarà la intervenció precisa pel seu cas i li entregarà el consentiment informat que haurà de signar pel dia de la intervenció. També se’l citarà per a la realització de les proves preoperatòries necesàries i la visita a l’anestesista per al control preoperatori.

2.- El dia de la intervenció abans d’acudir al CMRN, haurà de:

  1. Dutxar-se, tant cos com pel.
  2. Estar en dejú des de 6 hores abans de la intervenció, inclou res d’aigua, xicles i caramels. Pot rentar-se les dents, sense tragar aigua. En cas que hagi de pendre alguna medicació, la pot pendre amb un glop d’aigua.
  3. Millor portar roba ampla, no utilitzar maquillatge, esmalt d’ungles, etc.
  4. Portar totes les proves que li hagin realitzat.
  5. Al moment de la intervenció s’haurà de treure pròtesis dentals, capilars i anells i altres objectes metàlics que porti.

3.- A l’arribar al CMRN serà conduit a la Unitat de Procediments on a l’àrea preoperatòria es canviarà amb roba de quiròfan i serà visitat per l’anestesista i l’infermera.

4.- Durant la cirurgia les seves constants vitals estaran monitoritzades i vostè estarà tapat amb uns llençols estèrils. Es realitzarà la tècnica quirúrgica millor pel seu cas i que permeti una millor i més ràpida recuperació.

5.- Finalitzada la cirurgia pasarà al box de recuperació, on estarà controlat i se li administrarà medicació pel dolor.

6.- Quan estigui recuperat, tant el seu cirurgià com la enfermera li donaran una sèrie d’indicacions per a seguir al domicili i li resoldran els dubtes que pugui tenir. Es recomana acudir acompanyat per algun familiar/amic, no es pot conduir desprès de l’anestèsia.

7.- Recuperació a casa.

La seva recuperació continua a casa, seguint les indicacions que li hagin dit. És una intervenció que no ocasiona dolor, però se li recetaran analgèsics per si els necesita.

Durant els primers 5 dies postoperatòris es recomana vida tranquila a casa. No s’ha d’estar tumbat boca aball, però s’ha de moure amb cura, evitant traccions de la ferida.

S’ha de dutxar, rentant la ferida i mantenint-la desprès sempre neta i seca.

Si la ferida s’ha deixat oberta, és necesari fer cures diaries canviant l’apòsit desprès de la dutxa, per a permetre la cicatrització i epitelització. Aquestes cures es poden realitzar sempre pel propi pacient o un familiar, supervisades sempre pel cirurgià un cop per setmana.

Durant la curació, la pell de la zona interglútea ha d’estar lliure de pels i neta.

Si porta punts es retiraran entre els 7/14 dies postoperatoris.

A partir dels 7 dies, podrà fer vida normal.

A les 2/3 setmanes, es pot reiniciar la vida laboral normal, intentant evitar estar moltes hores seguides assegut. [tornar]


Avantatges de la cirurgia ambulatoria

Els principals avantatges de la cirurgia ambulatòria és que el pacient té la posibilitat de recuperar-se al seu domicili, en el seu ambient familiar, amb un menor impacte emocional i físic de la cirurgia.

Al no estar ingresat en un centre hospitalari disminueixen les possiblitats de contreure una infecció intrahospitalaria.

Es pretè afectar el menys posible la vida quotidiana del pacient, és a dir, que pugui retornar a les seves activitat habituals el més aviat posible.

El pacient rep tota l’atenció de forma personalitzada i individualitzada i es realitzen tots els controls necesaris per al seu postoperatori a l’igual que de forma ingressada.

En resum, s’aconsegueix una millor qualitat asistencial i major satisfacció del pacient. [tornar]

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue