logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Risc neurològic en nadons

Risc neurológic en nadons

El concepte de nounat de risc neurològic s'aplica als nens que han viscut certes circumstàncies que augmenten la probabilitat que aparegui un problema de neurodesenvolupament en els primers anys de vida. Aquests factors de risc poden donar-se durant la gestació, en el part o en els primers dies de vida i poden afectar de manera transitòria o definitiva, a la cognició, la motricitat o el comportament o al desenvolupament en la seva globalitat.

Els embarassos de risc en què la mare pateix una infecció, una diabetis o una hipertensió arterial de difícil control, o si rep tractament farmacològic abans de saber que està embarassada.

Un pes al naixement inferior a l'esperat és un dels factors que més augmenten el risc de patir un trastorn del neurodesenvolupament. A mesura que disminueix el pes, augmenta el risc. Així amb un pes en néixer inferior a 1.500 g la probabilitat de patir un trastorn del neurodesenvolupament és d'entre 5-10%, si és inferior a 1000 g del 20% i en pesos inferiors a 800 g fins el 40%.

El naixement prematur també incrementa el risc de dany neurològic, sent major com menys siguin les setmanes de gestació del nen. És recomanable que els nens nascuts abans de les 35 setmanes de gestació segueixin controls regulars.

Les complicacions en el període neonatal són freqüentment factors de risc neurològic, sobretot la ventilació respiratòria durant almenys 24 hores, les infeccions del sistema nerviós central, les convulsions o una exploració neurològica alterada.

Altres factors de risc són la presència de trets físics peculiars o els antecedents en familiars de primer grau de patologia neurològica o mental.

Quan la història del nen tingui alguna d'aquestes circumstàncies, convé consultar amb una neuropediatre que realitzi un seguiment del seu neurodesenvolupament per detectar les desviacions de seguida i començar com més aviat amb el tractament d'estimulació precoç.

Es recomana realitzar aquests controls com a mínim en edats evolutivament significatives, als 3, 6, 12 i 24 mesos, i als 5 i 7 anys.

Davant de qualsevol signe d'alarma o evidència de retard en el neurodesenvolupament ha d'iniciar estimulació precoç.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue