logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Els trastorns psicològics més comuns a l'estiu

En termes generals, a l'estiu, el fet de tenir més hores de llum fa que tothom estigui més actiu i alterat. Hi ha estudis que corroboren que l'exposició directa de la llum altera el nostre cervell, estimulant-lo. El clima és ben sabut que també afecta. Així, la calor, i especialment la humitat, provoquen irritabilitat i tensions en les relacions més properes.

L'any 2003 es va estudiar com l'onada de calor que es va patir va provocar l'augment del consum de substàncies tòxiques i episodis de major agressivitat en les consultes d'urgències.

El Trastorn Afectiu Estacional

Encara que es presenta majoritàriament a la tardor i a l'hivern, darrerament s'ha descobert com també hi ha un petit percentatge de persones que, a l'estiu, pateixen símptomes com dormir menys, menjar menys i un estat d'ànim irritable, que es podrien considerar deprimides.

Però si hem de detectar trastorns específics que tinguin una relació directa amb aquesta època de l'any ens trobem habitualment amb:

• Principalment tots aquells trastorns que estan relacionats amb la pròpia imatge, com ara:
  - La Dismòrfia Corporal, en la què la imatge real està distorsionada i la persona s´obsessiona amb una part concreta del seu cos.
  - La Vigorèxia, o l'obsessió per un excessiu culte al cos, desenvolupant desmesuradament la musculatura.
  - La Tanorèxia, que seria una exposició desproporcionada al sol, abusant de productes i mètodes de bronzejat, de forma compulsiva, perillant la salut greument.
• D'una altra banda, si l'estiu ve acompanyat del període vacacional, es detecten altres condicionants.

Els trastorns de llarga evolució o que estan en tractament psicològic "també fan vacances", el fet de sortir més, tenir més activitats, descansar de tensions laborals, fa que es detecti una petita milloria temporal.

Les vacances aniran molt condicionades per la capacitat que tingui la persona de flexibilitzar i aprendre a relaxar-se. Moltes persones, en època de vacances, viuen malament el trencament de la rutina i el fet de passar més hores en família pot provocar tensions i conflictes en la parella o en la necessitat dels nens de demanda constant. Per això, igual que es diu "al mal temps, bona cara", podríem afegir "i en època de calors, més paciència".

Bon estiu a tothom!

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue