logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Activar - Estirar

Els darrers estudis sobre l’efecte protector dels estiraments previs a la realització d’activitat física confirmen un canvi en la rutina clàssica de l’escalfament i la tornada a la calma.

El Reflex Miotàtic ens explica com l’activació muscular estimula als òrgans receptors que actuen com a controladors de l’estat de tensió i extensió dels mateixos. Davant aquest estirament el múscul es defensa produint una contracció del mateix. L’objectiu d’aquest reflexe és protegir al múscul d’una extensió excessiva i produir la lesió.

Així, l’escalfament previ a la realització d’una activitat física qualsevol hauria de contemplar:

Carrera contínua suau x 5-10 min. Amb l’objectiu d’augmentar la temperatura corporal, estimular la circulació i facilitar la contracció muscular.
Activació: exercicis balístics, pendulars, de mobilitat articular… amb l’objectiu d’estimular el reflexe miotàtic i protegir al múscul d’una excessiva extensió. És un mecanisme de defensa per evitar una lesió muscular provocada per una extensió brusca i/o excessiva.
Exercicis propis de l’activitat física que es realitzarà a continuació: bot i llençament a cistella (bàsquet), passes i xuts (futbol), skipping, tècnica de carrera i progressius (running)… Mínims estiraments de curta durada (5-6 segons).

Per altra banda, l’estirament (tensió muscular perllongada) estimula el Reflex Miotàtic Invers, segons el qual el fet de mantenir una tensió muscular que superi el llindar crític provoca la relaxació muscular i, conseqüentment, som més sensibles a la lesió.

Així, després de l’activitat física (partit de pàdel, tennis, running, BTT…) haurem de fer estiraments, estiraments progressius (sense rebots) i perllongats (20-25 segons) tenint especial cura en aquelles localitzacions més estimulades.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue