logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

El teu pol·len, quan vulguis, on vulguis

Les noves tecnologies ens permeten de vegades l'accés a la informació amb una immediatesa inusitada, amb un abast que sembla que s'estengui cada cop amb més fluïdesa pel temps i l'espai. Si diem que saber és poder... en medicina el saber és salut!

En qualsevol patologia, els consells ajustats al pacient i la seva situació poden ajudar a millorar el seu benestar, o almenys a millorar el seu pronòstic. Una dieta no es pot seguir si no es coneix, una activitat pot ser lesiva si, fins i tot amb esforç, es practica malament.

Els al·lergòlegs podem donar normes bastant precises per als pacients al·lèrgics als àcars. Sabem amb certa exactitud com es comporten en el seu hàbitat, que és tancat, i sobretot estàtic.

Molt més difícil és endevinar com estarà un determinat pol·len en un lloc i hora assenyalats. Quin pacient no vol conèixer el nivell del pol·len en la seva època d'auge? Els desplaçaments avui en dia són freqüents. Per oci o per treball, milers de pacients recorren distàncies, de vegades llargues i amb transports molt ràpids. Les mucoses no només són sensibles al pol·len total, si no també als canvis sobtats.

Fa temps que les societats científiques, de botànica –palinologia– i d'al·lergologia capten, registren i divulguen els nivells de pol·len. Aquests cada cop s'associen més a les previsions diàries del temps en els grans mitjans. També són de fàcil accés per Internet.

La darrera novetat, senzilla, barata i molt pràctica són les aplicacions per a telèfons intel·ligents (apps). Algunes estan vinculades a empreses comercials, altres a societats no científiques, però només algunes compten amb l'aval de les entitats oficials o societats científiques. És el cas dels exemples que mostrem a continuació, recomanats per la SEAIC (Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica) o pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que promou la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (RAC), que alhora depèn del Laboratori d'Anàlisi Palinològiques de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).

Totes elles integren el registre actualitzat de gran nombre de pol·lens, o fins i tot fongs, per a una ubicació i data concreta. El mòbil es posiciona per xarxes i GPS i pot oferir al pacient la informació in situ i al moment dels vostres pòl·lens nocius. És, per dir-ho d'alguna manera, un captador de pol·len prop del vostre nas.

Alerta Polen (Inycom)
Patrocinat per lab. AstraZeneca, avalat per la SEAIC.
iPhone | Android | Blackberry | Windows | Symbian

Alergo Alarm (Almirall)
Patrocinat per lab. Almirall, avalat per la SEAIC.
iPhone | Android

Polen Control (Almirall)
Patrocinat per lab. Almirall, avalat per la SEAIC, permet mantenir un històric del pacient.
iPhone | Android

Polenes.com (SEAIC Comité de Aerobiología)
Versió mòbil de la web del Comité d'Aerobiologia de la SEAIC.
iPhone | Android

Al K. Polen (Lafosca)
Avalat pel Laboratori d'Anàlisis Palinològiques de la UAB.
iPhone | Android.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue