logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Menjar bé i el rendiment escolar

Els nostres fills necessiten una alimentació adequada i equilibrada per créixer sans en tots els aspectes. Està demostrat que en infants que han patit una desnutrició crònica, el coeficient intel·lectual es veu clarament afectat. Els nens mal alimentats (ja siguin massa prims, amb sobrepès o obesos) tenen un risc de fracàs escolar molt alt. L'adquisició de bons hàbits alimentaris evita problemes a llarg termini com ara l’obesitat o el dèficit de nutrients essencials pel creixement. En èpoques de sobre-esforç és quan aquests bons hàbits són més necessaris, ja que el rendiment depèn molt de les “reserves” que aquell nen o nena tenen. Realitzar una reeducació alimentària, tant a pares com a fills, valorar els possibles dèficits de nutrients i si convé donar algun tipus de suplement, són elements clau per millorar el rendiment escolar. L’esmorzar és un dels àpats més importants i representa l’àpat que posa en marxa al nen/a i contribueix a repartir l’energia al llarg del dia. Esmorzar poc o gens fa que molts cops un nen estigui 12 hores sense menjar; això produeix unes adaptacions del cos:

• Es produeix un augment de la resistència a la insulina (relacionada amb l’obesitat a llarg termini).
• Es poden produir nivells elevats de cossos cetònics (cetona), que produeix un estat de desconfort, mareig i nàusees, i disminueix la capacitat de concentració i rendiment.

El fet de no esmorzar a casa també fa que a mig matí s’ingereixin quantitats de menjar i de calories excessives, el que predisposa també a estats d’obesitat. S’ha comprovat que un percentatge molt elevat de nens obesos quasi bé no esmorza, o no menja res fins l’hora del dinar. Per això és important realitzar 5 àpats al dia, de forma repartida segons l’organització familiar, evitant dejunis perllongats. Cal evitar la brioixeria i productes prefabricats, ja que són rics en greixos animals saturats i no serveixen com a “gasolina” en situacions com ara estar atent a classe, els exàmens o l’esport. També és important que el nen/a estigui ben hidratat, bevent suficient aigua i evitant els productes ensucrats i amb gas. Finalment, és importantíssim que el nen/a descansi per la nit les hores necessàries (9-10 hores).

Què es pot fer per realitzar un esmorzar saludable

• Menjar assegut i sense presses, llevant el/la nen/a 15 minuts abans de l’habitual si és necessari. Així també anirà una mica més despert o activat a l’escola.
• Assegurar la fruita (natural o fruits secs), un làctic (llet o iogurt) i un farinaci (cereals, pa torrat o entrepà).
• Prendre un mos per l’escola: una poma, un petit entrepà (gall d’indi, formatge), un plàtan...

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue