logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Creences i mites de la malaltia d'Alzheimer

1. La demència és conseqüència normal de l'envelliment.

Fals. L'edat és el principal factor de risc però no és l'únic. Prop del 20% de les persones majors de 80 anys tenen demència, el 80% restant no.

2. Els problemes de memòria són part de l'envelliment.

Fals. La memòria i la velocitat per a processar la informació disminueixen lleugerament amb l'edat, però no interfereixen en el funcionament del dia a dia. De fet, la repercussió en les activitats és un dels signes d'alerta davant la malaltia.

3. L'Alzheimer no té tractament.

Fals. Tot i no haver cura per a la majoria de les demències, això no significa que no hi hagi tractament. Això inclou els tractaments farmacològics o bé les intervencions psico-educatives: estimulació cognitiva, teràpia psicològica de suport, teràpia d'orientació a la realitat, reminiscències, art-teràpia o recursos socials.

4. La malaltia d'Alzheimer és la causa més freqüent de demència.

Cert. És la causa més freqüent, amb un 50-60% dels casos. Algunes de les altres demències més freqüents són la demència vascular, la demència per cossos de Lewy o la demència Fronto-Temporal.

5. La majoria de persones amb demència viuen als països desenvolupats.

Cert. El 66% (12 milions) de les persones amb demència viuen als països desenvolupats.

Fonts: http://www.alz.co.uk | http://www.alzheimer.ca

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue