logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

La pubertat

“La meva filla ja comença a fer 'el canvi'... Això vol dir que aviat li vindrà la regla? No és encara molt jove per a això?”

“El meu fill és encara molt nen, mentre que els altres ja s’estan desenvolupant...”

“En quina edat és normal que un nen o una nena comenci el desenvolupament puberal?”

Es pot fer alguna cosa per a endarrerir o avançar la pubertat?

El desenvolupament puberal és l'última etapa del creixement i, en la majoria de casos, les diferències en el moment de començament no solen comportar cap problema. Alguns cops però, aquestes diferències són degudes a trastorns hormonals o bé poden ser la causa de problemes en l’àmbit psicològic.

Quina seria doncs la normalitat pel que fa a l’inici de la pubertat?

Nenes

Les nenes solen començar la pubertat fins a 2 anys i mig abans que els nens. Per les nenes, podria ser normal començar-la a partir dels 8 anys, tot i que entre els 8 i 9 anys es considera una pubertat avançada i s’hauria de valorar mèdicament. Si la comencen abans dels 8 anys ho ha de valorar un especialista.

Un cas especial serien els nens adoptats perquè, segons la procedència, podrien començar-la més aviat o més tard. A més, existeix el problema afegit de saber si la data de naixement que consta és o no la real. El desenvolupament precoç pot ser un factor més que dificulti la seva adaptació, i alguns cops s’ha de valorar l’opció d’endarrerir-la amb un tractament.

Les nenes, a diferència dels nens, no solen començar la pubertat molt tard i haurien d’haver-la començat abans dels 13 anys. De no ser així caldria posar en marxa un estudi per tal de trobar-ne la causa.

Nens

Els nens, en canvi, solen ser tardans pel que fa a l’inici de la pubertat. Normalment no l’haurien de començar abans dels 9 o 10 anys.

El començament precoç de la pubertat en un nen sol ser un signe d’alarma que cal estudiar.

Per contra, els nens poden començar la pubertat tard, fins als 14 anys, i això els dona un marge de desenvolupament que es pot allargar fins els 16 o 17 anys. Això, que en principi pot ser normal a nivell físic, molts cops representa un greu problema a nivell psicològic perquè pot interferir tant en la pràctica esportiva com en la integració en els grups d’adolescents.

Es pot fer alguna cosa?

Actualment hi ha tractaments mèdics tant per a endarrerir o frenar la pubertat, com per a estimular el seu inici. Tots aquests tractaments han de ser posats després d’un correcte diagnòstic de la causa i sempre que hi hagi una indicació mèdica clara.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue