logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Problemes amb el gluten?

El gluten és una proteïna present en alguns cereals (blat, ordi i sègol). La seva ingesta pot ser perjudicial per a un grup de persones especialment sensibles, provocant quadres com:

1. Celiaquia. En aquest cas, el gluten produeix una varietat de símptomes localitzats principalment en l'aparell digestiu, com diarrea, restrenyiment, dolor abdominal, anorèxia, vòmits, incomoditat o sensació de plenitud després dels àpats, distensió abdominal, excés de ventositats. També podem veure alteracions a la pell, en els ossos o en la sang, cansament o dolors articulars, entre d'altres. El diagnòstic es realitza mitjançant anàlisis específiques i, eventualment, la realització d'una biòpsia intestinal. El diagnòstic precoç és important per poder evitar complicacions a llarg termini. A més, cal fer un estudi als familiars de primer grau, perquè el risc de patir la celiaquia (o una altra malaltia autoimmune), és més elevat.

2. Hipersensibilitat al gluten. En aquest grup s'inclouen una sèrie de pacients que no compleixen criteris estrictes de celiaquia, però que només es troben bé seguint una dieta sense gluten. És un diagnòstic d'exclusió (un cop eliminades altres causes), relativament nou i molt de moda actualment, de manera que de vegades es tendeix a sobre-diagnosticar.

3. Al·lèrgia al blat. Menys freqüent que els anteriors. Aquí el gluten provoca reaccions generalment immediates, similars a les produïdes per altres aliments com la llet o l'ou. El diagnòstic es realitza mitjançant una anàlisi de sang i/o unes proves cutànies (Prick test).

El tractament en tots aquests processos suposa la retirada estricta del gluten de la dieta, de manera temporal en alguns casos i de per vida en altres. Per això és molt important que el diagnòstic sigui realitzat per un professional expert en el tema, i encara més ara que el protocol a seguir en el cas de la celiaquia als infants permet, per primer cop, la possibilitat de no realitzar biòpsia intestinal en tots els casos.

A la Unitat de Gastroenterologia Pediàtrica tenim àmplia experiència en aquest camp, de manera que si teniu dubtes respecte al diagnòstic, creieu que el gluten no se li està assentant bé al vostre fill o pertanyeu a una família de risc i no sabeu quan i com introduir el gluten en la dieta del vostre nadó, estarem encantats d'ajudar-vos.

Fotografia: FreeDigitalPhotos.net.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue