logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Els moviments de cames durant el son

Durant la nit poden aparèixer uns moviments involuntaris i repetits de les cames que poden alterar el son. Aquesta alteració provoca sensació de cansament i somnolència durant el dia i també pot produir insomni durant la nit.

Els moviments involuntaris i repetits de les cames durant el son poden ser causats per: la Síndrome de les Cames Neguitoses, la Narcolèpsia, la Malaltia de Parkinson o el Trastorn del Son REM. Si no s’associa a cap d’aquestes dolències, s’anomena la Síndrome dels Moviments Periòdics de les Extremitats.

La causa més habitual d’aquests moviments periòdics de les extremitats és la síndrome de les cames neguitoses o síndrome de les cames inquietes. Aquesta síndrome consisteix en una sensació molesta a les cames que provoca la necessitat de moure-les. Aquesta sensació augmenta durant el repòs o quan s’està assegut o estirat, especialment durant el vespre-nit. La síndrome de les cames neguitoses pot aparèixer per si sola o estar en relació amb l’embaràs, la insuficiència renal o l’anèmia ferropènica.

Mitjançant la Polisomnografia Nocturna es poden quantificar aquests moviments de les cames i determinar si s’han de tractar farmacològicament. Els adults s’acostumen a tractar quan es supera el límit de 15 moviments de cames per cada hora de son i els nens quan superen els 5 moviments per cada hora de son.

Bibliografia bàsica:
[1] R. B. Berry, Fundamentals of Sleep Medicine. Elsevier Science Health Science Division, 2011.
[2] D. T. L. Lee-Chiong, C. Mattice, y R. Brooks, Fundamentals of Sleep Technology. Lippincott Williams & Wilkins, 2012.
[3] N. F. Watson y B. V. Vaughn, Clinician’s Guide to Sleep Disorders. Taylor & Francis, 2006.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue