logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Obesitat infantil, un tractament amb els millors resultats: OBEMAT

El passat juliol de 2012 varem publicar a la revista oficial de la Societat Espanyola de Pediatria un article especial d’investigació 1, on proposem i avaluem un nou mètode que vam dissenyar per tractar l'obesitat infantil en les circumstancies més difícils.

Aquest mètode, que vam batejar amb el nom d'OBEMAT (OBEsity, Motivational, Adolescence Therapy), ha demostrat ser el més eficaç dels publicats internacionalment fins el moment. Aquesta alta eficàcia no és només perquè aconsegueix els majors descensos de pes, sinó perquè és capaç de controlar el colesterol, la resistència a la insulina o la tensió arterial.

La base de la metodologia OBEMAT és entendre les causes reals que ens porten a guanyar pes, per tal de poder actuar sobre elles.

La teràpia motivacional fa temps que s’utilitza pel tractament d’addiccions, amb bons resultats. En el nostre cas, l’hem adaptat a les circumstàncies relacionades amb l’augment de pes a la infància sota un control mèdic especialitzat.

A cada visita d’OBEMAT es pacten uns objectius de pes, alimentació i exercici basats en l’anàlisi de les possibilitats reals de cada persona i família. Això garanteix els petits èxits que ens porten a un reforç positiu i a nous èxits. S’estableix així una espiral positiva que condueix cap un alt nivell de motivació. A més, es treballa el que s’anomena “control per a l'estímul”, que considera a la família i a l’entorn com a peces fonamentals de l’èxit del tractament.

OBEMAT té una durada d’un any i planteja visites mensuals en les que cada dia es treballa un tema estudiat per ajudar a realitzar una alimentació correcta integrada dintre d’unes activitats físiques diàries. A més, s’avaluen els objectius plantejats en la visita anterior i se’n plantegen de nous segons els resultats obtinguts.

Quan comparem l'eficàcia d’aquest mètode amb d’altres publicats, ens adonem que els resultats que obtenim amb OBEMAT arriben a disminucions en l’Índex de Massa Corporal (relació entre el pes y l’alçada) de fins a 0.8 Desviacions Estàndard (DE és una unitat de mesura estadística que analitza els canvis, en aquest cas de pes) en quasi el 80% de pacients, mentre que els estudis publicats internacionalment no aconsegueixen abaixar l’Índex de Massa Corporal més de 0,30-0,35 DE. Això significa que OBEMAT aconsegueix una disminució de pes de molt més del doble de tots els altres mètodes publicats.

[1] A. Feliu Rovira, N. París Miró, M. Zaragoza-Jordana, N. Ferré Pallàs, M. Chiné Segura, F. Sabench Pereferrer, J. Escribano Subias, “Eficacia clínica y metabólica de una nueva terapia motivacional (OBEMAT) para el tratamiento de la obesidad en la adolescencia”. Anales de pediatría, Jul. 2012.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue