logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

Què fem amb les varius?

Varius en les camesLes venes varicoses són venes del sistema venós superficial que s'han dilatat i s’han tornat tortuoses. Aquesta patologia té un component familiar o genètic important.

Les venes tenen unes vàlvules que impedeixen que la sang flueixi cap enrere (flux retrògrad, també nomenat reflux). Els músculs de les cames actuen com una bomba d’impulsió de la sang cap al cor, en contra dels efectes de la gravetat. Quan les venes es tornen varicoses, les valves de les vàlvules ja no poden complir adequadament la seva funció. Això permet que la sang flueixi cap enrere i les venes s'engrandeixen encara més. Les varius, per això, sempre tendeixen a créixer.

Les venes varicoses són més comuns en les venes superficials de les cames, que estan subjectes a una alta pressió quan estem drets.

A més dels problemes cosmètics, les venes varicoses són sovint doloroses, especialment quan estem dempeus sense caminar. Sovint donen pesadesa, picor, inflor, rampes i incomoditat per estar drets o asseguts amb les cames quietes.

Ecografia Doppler de variusEls tractaments no quirúrgics inclouen les mitges elàstiques, elevar les cames, la hidratació i l'exercici, a més de tractaments mèdics amb venotònics.

El tractament quirúrgic tradicional ha estat l'extirpació total de les venes safenes i totes les seves branques (les venes principals del sistema venós superficial). Des de fa més de 10 anys, però, els mètodes diagnòstics de la patologia venosa s'han millorat. Basats en l'Ecografia-Doppler, que ens dona molta informació tant a nivell d’imatge anatòmica com de distribució i punts d’origen de les varius i de la funcionalitat de totes les venes.

Tot això ha permès que avui dia es puguin tractar les varius d’una manera més selectiva, menys agressiva i molt més còmoda per al pacient, generalment de forma ambulatòria.

Escleroteràpia de venes reticularsLes venes varicoses es distingeixen de les venes reticulars (venes blaves) i telangièctasis (aranyes vasculars), pel diàmetre, la localització i la profunditat on estan situades, i generalment només presenten un efecte antiestètic. El tractament quirúrgic no està indicat en aquests casos i generalment es tracten amb escleroteràpia (injecció d’un líquid que les asseca) i el cos les va eliminant en les posteriors setmanes.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue