logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

La Medicina de l'Esport i el Tennis

Aquest acte forma part del programa de Xerrades sobre Medicina de l'Esport del Centre Mèdic Rambla Nova.

El tennis és un esport que es practica fins a edats avançades i en condicions molt diverses, fins i tot sobre cadira de rodes. Com tots els esports de competició, pot donar lloc a lesions importants, però també en la pràctica amateur hi ha problemes molt comuns. Les lesions més mediàtiques són les que afecten al sistema músculo-esquelètic, però els problemes càrdio-vasculars no són menys importants. La Unitat de Medicina de l’Esport del Centre Mèdic Rambla Nova està destinada a donar assistència i servei a tots els practicants de l’esport, des de l’edat escolar fins a la gent més gran, tant l’esportista professional com l’amateur, que practica l’esport com una activitat d’oci o per mantenir-se en forma.

El nostre centre disposa de la tecnologia necessària per a realitzar revisions mèdico-esportives, que inclouran des de l’exploració de l’aparell locomotor i la determinació de paràmetres basals (tensió arterial, electrocardiograma) fins a la realització d’una ergometria (prova d’esforç) en funció de l’edat i nivell esportiu. D’aquesta manera es pot estudiar una possible millora de rendiment o simplement conèixer en detall l’estat de salut del pacient.

En cas de detectar qualsevol indici de patologia, des de la Unitat de Medicina de l'Esport s’obre de forma prioritària la xarxa de professionals vinculada a la unitat (cardiòlegs, traumatòlegs, podòlegs, rehabilitadors, neurocirurgians, nutricionistes) que es posa al servei de l’esportista per resoldre el vostre problema el més ràpid possible, perquè l’esportista no pot esperar.

Si teniu una lesió de l’aparell locomotor i músculo-esquelètic que precisa un diagnòstic i una teràpia ràpida i precisa, la revisió mèdico-esportiva permet completar el diagnòstic, esbrinar les possibles causes de la lesió i, sobretot, explorar possibles danys colaterals o latents relacionats amb la lesió més aparent.

La nostra oferta mèdica inclou la prevenció, diagnòstic i tractament de les lesions esportives. Per a cada esportista podem dissenyar un programa d’entrenament específic adaptat a les seves característiques.

Programa

Presentació de la xerrada
Sr. Carles Farré Brull, president del Club de Tennis Tarragona
Dra. Teresa Maria Argemí Coletas, coordinadora mèdica del Centre Mèdic Rambla Nova

La prevenció en l’esport. Les revisions mèdico-esportives
Dr. Carles Hernández Guerrero
Especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport

Els estudis de la biomecànica de la marxa
Marisa Adán Gómez-Torrente
Unitat de Podologia

La importància de la dieta en l’esport
Núria Guillén Rey
Unitat de Nutrició i Dietètica

La traumatologia i el tennis
Dr. Xavier Biarnés Margalef
Dr. Miguel Ángel Esparza Pagán
Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Les lesions de la columna
Dr. Ignasi Catalá Antúnez
Dr. Pau Clavel Laria
Especialista en Neurocirurgia

La importància de la rehabilitació física
Dra. Elena Calero Muñoz
Especialista en Medicina Física i Rehabilitació

Mort sobtada i esport
Dr. Jordi Mercé Klein
Especialista en Cardiologia

Torn de preguntes

Moderació i clausura de la xerrada
Dra. Teresa Maria Argemí Coletas

Lloc i inscripcions

La xerrada tindrà lloc al CLUB DE TENNIS TARRAGONA

L’acte té una durada prevista de 60-90 minuts. Acte gratuït amb places limitades. Es requereix confirmar l’assistència trucant al 977 25 00 00, o bé emplenant aquest formulari.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue