logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

L’obesitat infantil

Aquest acte forma part del programa de Jornades de Divulgació Mèdica del Centre Mèdic Rambla Nova. Fent clic aqui podeu veure el fulletó informatiu.

Un 26% dels nens tenen sobrepès o estan obesos, segons les darreres dades publicades(1). Això representa que més d'un de cada 4 nens es troba amb obesitat o sobrepès.

L'obesitat es relaciona amb un conjunt de malalties típiques de l'adult que ja hem començat a veure en els nens. Problemes com la resistència a la insulina o la tendència a la diabetis, la hipertensió arterial o l'excés de colesterol no són ja només problemes de l'adult.

A més, hi ha manifestacions més subtils del nen amb sobrepès que es poden manifestar, com un baix rendiment escolar o problemes amb els companys. La frase "els nens són molt cruels" no és certa, encara que de vegades actuen de manera cruel sense adonar-se del mal que poden causar.

A més, els nens amb sobrepès tenen un rendiment més baix en l'esport i es lesionen amb més facilitat, fet que els discrimina també de les pràctiques esportives que serien tan beneficioses per a ells.

Com a pares, podem fer alguna cosa?

El pitjor que es pot fer és no fer res o culpabilitzar el propi nen, ja que li farem sentir pitjor i, en moltes ocasions, es posarà a la defensiva i el problema es farà més gran.

Què hauríem de fer?

En l'obesitat, la majoria de teràpies solen fracassar perquè acostumem a pensar que ho fem bé i que la culpa la té un altre (els avis, l'escola, els altres nens o el propi nen, el seu metabolisme, etc.). En altres ocasions, sabem que no ho estem fent del tot bé, però no sabem com començar a canviar ni com gestionar el canvi dels nostres fills.

Descobrir quines són aquestes coses que podem canviar i reconduir és la base de la teràpia OBEMAT(2) que es fonamenta en un coaching motivacional basat en objectius i que ha demostrat obtenir els millors resultats respecte a la majoria d'estudis internacionals publicats.

Programa
Introducció
Dr. Fernando Vizcarro Bosch
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

L'obesitat infantil al segle XXII
La magnitud del problema. Afectació a l'esperança de vida
Dr. Albert Feliu Rovira
Especialista en Endocrinologia Pediàtrica

Les claus per a la prevenció i tractament
Més enllà de “Menjar més fruita i verdura i fer més exercici”
Dra. Fàtima Sabench Pereferrer
Experta en Nutrició Pediàtrica

Torn de preguntes

Moderació i clausura de la Jornada
Dra. Teresa Maria Argemí Coletas
Coordinadora mèdica de Centre Mèdic Rambla Nova

Lloc i inscripcions

Les jornades tindran lloc a la sala d’actes de la
CAMBRA OFICIAL DE COMERÇ, INDÚSTRIA I NAVEGACIÓ DE TARRAGONA
Av. Pau Casals, 17, Tarragona

La jornada té una durada prevista de 60-90 minuts. Acte gratuït amb places limitades. Es requereix confirmar l’assistència trucant al 977 25 00 00, o bé omplenant el següent formulari.

[1] N. Pérez-Farinós, A. M. López-Sobaler, M. A. Dal Re, C. Villar, E. Labrado, T. Robledo i R. M. Ortega, “L'Estudi ALADINO: un estudi nacional de la prevalença del sobrepès i l'obesitat en els nens espanyols al 2011”, BioMed Research International, vol. 2013, sep. 2013.
[2] A. Feliu Rovira, N. París Miró, M. Zaragoza-Jordana, N. Ferré Pallàs, M. Chiné Segura, F. Sabench Pereferrer i J. Escribano Subias, “Eficàcia clínica i metabòlica d'una nova teràpia motivacional (OBEMAT) per al tractament de l'obesitat en l'adolescència”. Anales de Pediatría, vol. 78, no. 3, Mar. 2013.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue