logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

El sol i les malalties de la pell. El melanoma

Aquest acte forma part del programa de Jornades de Divulgació Mèdica del Centre Mèdic Rambla Nova.

Comença la temporada d’estiu i platja i és important saber els problemes que poden derivar d’una exposició excessiva al sol i quins consells dels experts s’han de seguir per no patir-ne els efectes.

La moda de tenir la pell bronzejada en extrem ha portat a exposar la pell a dosis de radiació solar massa elevades. L'exposició als raigs ultraviolats massa constant i sense la protecció d’una crema solar adequada pot portar, per acumulació, a l’aparició del càncer de pell.

El càncer de pell és en l’actualitat el tumor maligne més freqüent, amb un augment progressiu de la seva incidència. Hi ha diferents tipus de càncer de pell: el carcinoma basocel·lular, el carcinoma escamós (espinocel·lular) i el melanoma.

El carcinoma basocel·lular és el més habitual. Es relaciona amb l’exposició solar crònica i acostuma a aparèixer en àrees exposades a l’exterior (cara, escot, zona alta de l’esquena). El diagnòstic precoç és fonamental per tractar-lo de forma conservadora (teràpia fotodinàmica, crioteràpia, immunoteràpia) o bé amb cirurgia mínimament invasiva (cirurgia de Mohs). El carcinoma basocel·lular no té tendència a afectar altres òrgans i, en general, mitjançant el tractament de la lesió es produeix la curació.

El carcinoma escamós es relaciona també amb l’exposició solar i té un creixement més ràpid i agressiu que el carcinoma basocel·lular. El tractament recomanat per a aquest tipus de lesió és la cirurgia. També és fonamental el diagnòstic precoç, ja que posseeix cert potencial de generar metàstasi (expansió a altres òrgans).

El melanoma és el càncer de pell derivat dels melanòcits, les cèl·lules que donen el color a la pell i les pigues. És un dels càncers més agressius. És recomanable fer-se revisions periòdiques dels lunars i consultar davant qualsevol canvi en les pigues o davant l’aparició d’una lesió cutània nova. El tractament del melanoma és quirúrgic.

Deixant de banda els càncers de pell, la sobreexposició solar és la causa principal de l’envelliment de la pell i de l’aparició d’anomalies com taques, cremades, etc… Per això és important l’atenció pels especialistes en dermatologia, que ens poden sotmetre al tractament mèdic o quirúrgic més adequat.

Programa

Presentació de la jornada
Dra. Teresa Maria Argemí Coletas
Coordinadora mèdica
Centre Mèdic Rambla Nova

Prevenció i diagnòstic del càncer de pell
Dra. Pilar Turégano Fuentes
Especialista en Dermatologia Medicoquirúrgica i Venereologia

Tractament mèdic i quirúrgic de les malalties de la pell
Dr. Josep Maria Vives Sendra
Especialista en Dermatologia Medicoquirúrgica i Venereologia

Torn de preguntes

Moderació i clausura de la Jornada
Dra. Teresa Maria Argemí Coletas

Lloc i inscripcions

Les jornades tindran lloc a la sala d’actes de la
CAMBRA OFICIAL DE COMERÇ, INDÚSTRIA I NAVEGACIÓ DE TARRAGONA
Av. Pau Casals, 17, Tarragona

La jornada té una durada prevista de 60-90 minuts. Acte gratuït amb places limitades. Es requereix confirmar l’assistència trucant al 977 25 00 00, o bé omplenant el següent formulari.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue