logov5

Actualitat del centre

El Centre Mèdic Rambla Nova és el resultat del procés de definició de l’espai comú entre les necessitats dels metges i les dels seus pacients.

El càncer de pulmó

El càncer de pulmó

Aquest acte forma part del programa de Jornades de Divulgació Mèdica del Centre Mèdic Rambla Nova.

El Càncer de Pulmó és un dels més freqüents i amb més mortalitat degut a la prevalença de l’hàbit tabàquic entre la població en general. El creixement de les cèl·lules tumorals al pulmó és ràpid; d’aquí la importància del diagnòstic en les primeres fases de la malaltia.

El tabac és el principal factor de risc de càncer de pulmó en el 90% dels homes i el 79% de les dones, juntament amb algunes malalties pulmonars cròniques.

El Càncer de Pulmó quasi no presenta símptomes en les fases inicials, però quan envaeix el bronqui, la pleura o s’estén a altres òrgans, progressivament pot aparèixer tos persistent o canvis en la tos en els malalts amb malaltia pulmonar crònica, ofec o falta d’aire (dispnea), sang a l’esput, dolor al pit, veu ronca, cansament i pèrdua de pes sense causa aparent.

El diagnòstic es basa en una correcta història clínica del malalt, que ens orientarà a demanar les proves complementàries: radiografia de tòrax, anàlisi de sang, marcadors tumorals, TAC, broncoscòpia, PET scan i gammagrafia òssia.

Els estudis multi-cèntrics amb TAC de baixa radiació que s'estan fent en malalts de risc, poden ajudar a diagnosticar el càncer en les primeres fases de la malaltia.

El pronòstic millora i la supervivència augmenta si es fa el diagnòstic precoç en les fases inicials, la qual cosa permet fer tractament quirúrgic amb extirpació d’un lòbul pulmonar o bé de tot el pulmó. En casos més avançats es pot fer quimioteràpia, radioteràpia, tractament amb làser o col·locació de pròtesis endobronquials (quan el tumor envaeix les vies principals i és inoperable).

Actualment s'estan realitzant estudis a nivell molecular de les cèl·lules per a descobrir certes mutacions genètiques en el tumor que ens permetran administrar tractaments més específics.

Programa

Inauguració del nou cicle de les Jornades de Divulgació Mèdica i presentació de la jornada
Sr. Albert Abelló Hierro
President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona
Dr. Fernando Vizcarro Bosch
President del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Diagnòstic precoç de càncer de pulmó
Dra. Teresa Maria Argemí Coletas
Especialista en Medicina Interna

Radiodiagnòstic. TAC toràcic
Dra. Carme Cusidó Vidal
Dra. Francisca Gras Canals
Especialistes en Radiodiagnòstic

Tractament quirúrgic del càncer de pulmó
Dr. Emili Canalís i Arrayàs
Especialista en Cirurgia Toràcica

Radioteràpia i tractament sistèmic
Dr. Kepa Amillano Párraga
Especialista en Oncologia Mèdica

Torn de preguntes

Moderació i clausura de la Jornada
Dr. Kepa Amillano Párraga

Vegeu-ho en vídeo

Si us vau perdre aquesta jornada o bé la voleu tornar a revisar, aquí us la oferim gravada en vídeo.

Si teniu algun dubte o voleu fer una consulta sobre el tema, podeu trucar al telèfon 977 25 00 00, o bé emplenar el següent formulari.

Què estas buscant?

Demaneu Cita Online

Demaneu Cita Online

Avantatges de la citación Online

  • A qualsevol hora del dia
  • Sense esperes i molt fàcil
  • Tries l'hora que millor et va
  • Pots modificar-la si vols o cancel·lar-la
 

 

Centre Mèdic Rambla Nova

footer1

El projecte del centre es gesta l’any 2009 quan, partint de la idea original i en un procés d’anàlisi en què participen dos col·lectius, es defineixen tots els vessants del projecte, tècniques i perceptives, tenint en compte les visions del metge i el pacient del que ha de ser aquest espai de relació, on l’activitat mèdica ha d’assolir les màximes quotes de satisfacció.

Instal·lacions

footer2

Les 14 consultes es resolen en un únic espai, en alguns casos dividit per una mampara opaca de vidre que separa el propi despatx de la zona d’exploració. Cada consulta compta amb l’equipament apropiat per al diagnòstic o el tractament propis de les especialitats que allotja.

On estem

footer3
© Centre Mèdic Rambla Nova
Rambla Nova, 103 (Edifici Atlàntic)
CP 43001
Tarragona, España
 

Contactar amb nosaltres

footer4
 

Per telèfon

Tel. +34 977 25 00 00 |
Per email
Contactar per formulari

Connecta amb nosaltres

if linkedin 437252if YouTube 191274flickrissue