Esteu aquí

Inici » Testimoni d'endoscòpia digestiva

Testimoni d'endoscòpia digestiva

Testimoni d'endoscòpia digestiva

Dijous, 13 Març 2014 - 13:30

Un pacient de la Unitat d’Endoscòpia Digestiva ens explica la seva experiència amb la colonoscòpia, que en el seu cas ha permès diagnosticar i tractar una diverticulosi.

“Tinc una diverticulosi (…) i jo era una mica reticent [a fer-me una colonoscòpia], però vaig tenir la gran fortuna que la primera vegada em van trobar un pòlip enorme.”
“Cada any em troben algun pòlip - excepte enguany, que no n’han trobat ja cap -. Me’ls treuen, i ja està.”
“… Jo ho recomano a tota persona major de 50 anys, perquè és una prevenció (…) A part d’això, és indolora totalment i amb mitja hora tens prou.”

L’endoscòpia digestiva és la forma més ràpida i efectiva d’obtenir el diagnòstic de les malalties digestives. En la colonoscòpia l’exploració es realitza mitjançant el vídeo-endoscopi, un tub flexible amb un sistema òptic que permet veure l’interior de l’aparell digestiu des d’un monitor, i que s’introdueix per l’anus permetent l’observació directa de bona part del còlon. En el cas que s’observi un pòlip, aquest es pot extreure (polipectomia) amb unes pinces especials per a aquesta funció i remetre la peça per a estudi histològic.

A continuació podeu veure la seva explicació en vídeo.

Si esteu interessats en donar a conèixer la vostra experiència, si us plau empleneu aquest formulari i estarem encantats de posar-nos en contacte amb vosaltres el més aviat possible.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.