Esteu aquí

Inici » Els procediments

Estudis d'urodinàmia

Estudis d'urodinàmia

Procediment Diagnòstic
Què és un estudi urodinàmic?

És una exploració que ens permet conèixer el funcionament de la seva bufeta.

Com es realitza la prova?

La primera part de la prova consisteix en orinar en un recipient anomenat fluxòmetre. Aquest mesura la velocitat de l’orina.

A continuació, li posarem una petita quantitat de lubricant a través de la seva uretra (conducte de l’orina), s’introduirà una sonda vesical molt prima/de calibre petit fins arribar a la bufeta, ocasionalmente potser necessari una sonda rectal. Tot seguit, s’omplirà lentament la seva bufeta amb suero fisiològic estèril.

Per finalitzar l’estudi se li demanarà que orini en el fluxòmetre amb les sondes posades. Al final de la prova es retiren les sondes.

La prova té una durada d’entre 30-60 minuts i no és dolorosa.

Riscs i complicacions de la prova

Pot ser que durant unes hores després senti molèsties o coïssor a l’orinar, que hagi d’orinar sovint o que l’orina sigui rosada. Pot disminuïr les esmentades molèsties bebent més aigua de l’habitual. Si les molèsties persisteixen, consulti al seu metge. Després de l’estudi se li receptarà un antibiòtic per previndre la infecció d’orina.

Qui realitza la prova?

La prova la realitza personal femení. El metge especialista realitzarà l’informe corresponent.

Com he de preparar-me?

• És important que vingui amb ganes d’orinar.
• És preferible que mengi o begui quelcom abans. No és necessari estar en dejú.
• Porti els informes de malalties que pateixi i el prospecte dels medicaments que està prenent.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.