Esteu aquí

Inici » Els procediments

TAC toràcic

TAC toràcic

Procediment Diagnòstic

El TAC (tomografia axial computeritzada) és una prova diagnòstica d’última generació per a la detecció de malalties pulmonars o mediastíniques, més exhaustiva que la radiografia gràcies a les imatges múltiples, que ofereixen un mapa tridimensional de l’estructura interna de la zona explorada. Està indicada per a la detecció de petites anormalitats que passarien desapercebudes amb altres tècniques d’imatge.

El TAC toràcic s’aplica especialment en pacients que presenten factors de risc, com ara els fumadors. Estudis recents 1,2 demostren l’eficàcia d’un TAC preventiu anual en la detecció precoç del càncer de pulmó, i per tant en la reducció de la mortalitat per aquesta causa.

[1] National Cancer Institute (NCI), «Resultados de estudio para cáncer de pulmón indican beneficio en mortalidad con el uso de tomografía computarizada de baja dosis». 05-nov-2010.
[2] International Early Lung Cancer Action Program (IELCAP) «Landmark Study Reveals That Lung Cancer 10-Year Survival Dramatically Improves With Annual CT Screening and Prompt Treatment», 20-oct-2006.
Procediment extern - Procediment ofert pels metges de Centre Mèdic Rambla Nova que es realitza en altres instal·lacions.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.