Esteu aquí

Inici » Els procediments

Pressió intra-ocular

Pressió intra-ocular

Procediment Diagnòstic

La mesura de la Pressió intra-ocular (PIO), també coneguda com tonometria, permet el diagnòstic de malalties com el glaucoma.

El glaucoma és una atròfia progressiva del nervi òptic causada per una pressió intra-ocular excessiva, la qual pot produir alteracions del camp visual i fins i tot la ceguesa. En casos aguts, pot presentar dolor i vermellor. El glaucoma crònic és el més comú i sol aparèixer a partir dels 40 anys. La pèrdua de camp visual és progressiva, i no afecta a la visió central fins a la fase final. Aquesta manca de símptomes fa aconsellable el control rutinari de la pressió ocular a partir dels 40 anys.

Per a realitzar aquest procediment s’utilitza el tonòmetre pneumàtic, un tipus de tonòmetre d’aplanament accionat per gas freó que permet calcular la pressió intra-ocular mesurant la força necessària per a aplanar la còrnia.

Si feu servir lents de contacte, procureu no posar-vos-les en les 24 hores prèvies a la prova.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.