Esteu aquí

Inici » Els procediments

Ortodòncia

Ortodòncia

Procediment Terapèutic

Invisalign
L’ortodòncia invisible consisteix en un conjunt de fèrules o alineadors, que, col·locats de forma progressiva, van movent les dents fins arribar a la situació desitjada.
Aquestes fèrules apliquen força sobre les dents, per variar-ne la posició, de la mateixa manera que ho faria un bràquet.
En un primer moment, es fa un motlle de la boca del pacient en el seu estat inicial. Aquest motlle s’envia a la central d’Align Technology, a Califòrnia (EUA). Allí es duu a terme l’estudi de la boca del pacient.
Les dades obtingudes en aquest estudi s’introdueixen en un ordinador, de manera que les dents es col•loquen progressivament de manera virtual fins a la situació ideal que haurien d’ocupar a la boca.
Les dents es mouen digitalment, de manera progressiva, amb la qual cosa s’aconsegueix un nombre variable de moviments, fins que s’arriba a la posició desitjada. Cada petit moviment es registra i, a partir d’aquí, el sofisticat sistema informàtic en modela la fèrula o l’alineador, amb un làser, i s’obté una fèrula diferent cada vegada que cal fer un desplaçament. D’aquesta manera, es fa un nombre determinat de fèrules, cadascuna de les quals representa un estat del tractament. El nombre d’alineadors que es necessiten varia en cada pacient i depèn de la magnitud del moviment que es vol fer. Com més complicat sigui el tractament, més fèrules es necessitaran i més alt serà el temps del tractament, igual que passa amb els bràquets.
Ortodòncia fixa: sistema Damon
El sistema Damon és una de les tecnologies més noves i amb resultats més ràpids i millors per a les persones que desitgen tenir unes dents perfectes. Damon empra bràquets d’autoenllaçament passiu, amb l’ús de forces passives i lleugeres que respecten la biozona dental.
Avantatges del sistema Damon:
• Menys temps de tractament i menys visites.
• Menys dolor i malestar dental durant el tractament.
• Menys necessitat d’exodòncies o extraccions.
• Sistema biocompatible, que fa que les dents i les genives pateixin menys.
• Neteja més fàcil, perquè, com que no s’hi fan servir lligams, no s’acumula menjar als bràquets, com passa amb altres tècniques.
• Genera menys força i, per tant, és més confortable per al pacient.
• Com que no hi ha extracció de dents, fa que les cares romanguin més joves durant molt més temps, la qual cosa millora l’estètica facial.
Amovible
Els aparells amovibles són molt útils per a l’expansió dels maxil•lars, sobretot del superior, especialment per a la correcció de “mossegades creuades”, apinyaments lleus, maloclusions de tipus esquelètic, avançament mandibular…
S’utilitzen sobretot en nens. El seu ús és senzill. Els nens aprenen a col•locar-se els aparells ells mateixos i els utilitzen una quantitat d’hores determinades al dia, segons la indicació de l’ortodoncista. L’adaptació al seu ús és ràpida i senzilla.
L’ortodòncia amovible s’utilitza en els casos en els quals es pretén corregir alteracions de la respiració i/o la deglució, etc. També s’utilitza per expandir els maxil•lars, per aconseguir espai per a futures peces permanents, alinear les dents, tancar mossegades obertes, corregir mossegades creuades, per a avançaments mandibulars…
Ortodòncia fixa convencional: bràquets metàl•lics i ceràmics
Una sofisticada potència per modificar les posicions dentàries i canviar, fins a cert punt, les dimensions del maxil•lar superior i la mandíbula.
Es pot utilitzar a qualsevol edat, i exigeix un protocol diagnòstic adequat.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.