Esteu aquí

Inici » Els procediments

Estudis biomecànics de la marxa

Estudis biomecànics de la marxa

Procediment Diagnòstic

La biomecànica és la disciplina científica que estudia el comportament mecànic humà a través de mètodes d’enginyeria. El podòleg és un professional sanitari amb preparació en la biomecànica del peu i extremitat inferior i és el professional indicat per a l’avaluació i tractament dels “Problemes d’Origen Mecànic” (POM).

L’estudi biomecànic reprodueix l’activitat diària habitual del pacient, i es considera tant l’estàtica com la dinàmica. Per a dur a terme una bona exploració que permeti establir un correcte diagnòstic i posteriorment aplicar el pla de tractament més adequat, és necessària la combinació de dos aspectes primordials: d’una banda, els coneixements clínics adquirits gràcies a la formació i a l’experiència, i de l’altra, els instruments d’anàlisi a utilitzar —podoscopis, plataformes de pressions i forces, videofilmació, etc.—, que permetin aconseguir, amb la màxima precisió, la detecció dels punts a tractar a cada tipologia de pacient.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.