Esteu aquí

Inici » Els procediments

Inseminació Artificial Conjugal (IAC)

Inseminació Artificial Conjugal (IAC)

Procediment Terapèutic

La Inseminació Artificial Conjugal és un tractament de reproducció humana que consisteix en la introducció del semen de la parella (prèviament “millorat”) dintre de l’úter de la dona durant el moment de l’ovulació.

Tècnica de la Inseminació Artificial
  1. Inducció de l’ovulació: des del 3r día del cicle s’administren, diàriament i per via subcutània, gonadotrofines (hormona FSH) per a estimular el creixement fol·licular. Mitjançant el seguiment ecogràfic es valora el desenvolupament fol·licular. Quan els fol·licles estan madurs s’aplica una altra medicació (hormona HCG) per a provocar l’ovulació.
  2. Capacitació espermàtica: el dia de l’ovulació processem el semen de la parella per a millorar la seva qualitat (sobretot la mobilitat).
  3. Inseminació artificial: en la consulta, i pràcticament de manera indolora, es realitza la col·locació dels espermatozous dintre de la cavitat uterina a través d’un catèter d’inseminació. Des d’aquí pugen fins a la trompa on fecunden l’òvul.

Després de la inseminació artificial, la pacient pot reprendre tranquil·lament les seves activitats sense necessitat de repòs. La taxa d’èxit per cicle es situa entre un 20 i un 24%, amb una taxa acumulativa en 3 cicles del 65%. S’aconsella realitzar entre 3 i 6 cicles. No és necessari descansar entre cicle i cicle; poden ser consecutius. La taxa d’embaràs múltiple oscil·la entre un 8 i un 20%.

Procediment extern - Procediment ofert pels metges de Centre Mèdic Rambla Nova que es realitza en altres instal·lacions.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.