Esteu aquí

Inici » Els procediments

Holter electrocardiogràfic

Holter electrocardiogràfic

Procediment Diagnòstic

El Holter electrocardiogràfic (o Holter ECG) és una prova que serveix per a registrar de forma continua, normalment durant 24 hores, l’electrocardiograma del pacient. Això s’aconsegueix per mitjà d’una petita gravadora digital connectada al tòrax a través d’uns elèctrodes que recullen els impulsos elèctrics del cor. La informació recollida per l’aparell es descarrega desprès a un programa informàtic, des d’on es recupera, es processa i s’analitza.

Es realitza en persones que pateixen arrítmies cardíaques (alteracions del ritme) o en qui es sospita l’existència d’aquestes alteracions. És una prova de gran utilitat en l’estudi de les palpitacions (percepció anormal del propi batec cardíac) i de les pèrdues de coneixement o síncopes.

Com es realitza?

Holter ECGDesprés de preparar la pell de la part anterior del tòrax, es col·loquen els elèctrodes que van connectats a la gravadora o Holter. En alguns homes pot ser necessari el rasurat d’alguna regió de la pell del pit, per a obtenir un registre de màxima qualitat. Sovint utilitzem una malla elàstica que permet una millor fixació d’elèctrodes i cables.

És recomanable que el pacient faci una vida normal mentre porta el Holter, per a poder determinar si alguna de les seves activitats quotidianes li ocasionen trastorns del ritme cardíac. El personal que us col·loqui el Holter us indicarà quan heu de tornar per a la vostra retirada i lectura, normalment a les 24 hores de la col·locació.

Quina preparació requereix?

No és necessària cap preparació especial. El personal sanitari prepararà la pell del tòrax per a obtenir un bon registre i una bona fixació dels elèctrodes.

Quins riscos té?

Cap. Algunes persones presenten petites irritacions temporals a la pell, pel contacte dels elèctrodes.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.