Esteu aquí

Inici » Els procediments

Fluxometria o micciometria

Fluxometria o micciometria

Procediment Diagnòstic
Per a què serveix

El seu metge ha sol•licitat que es realitzi aquesta prova per estudiar el buidament de la seva bufeta.

Com es realitza

Consisteix en orinar en un recipient especial que mesurarà la velocitat i la quantitat d’orina. És una prova molt senzilla i només li demanarem que orini en una habitació tancada en un lavabo especial. Tindrà tot el temps que necessiti per orinar, ho farà en la intimitat i sense interrupcions.

Preparació

La única preparació que necessita és venir amb ganes normals d’orinar. Aquesta prova pot donar al seu metge informació de com orina, per aquest motiu és tant important que vingui amb ganes d’orinar.

Li recomanem que no orini en les dues hores prèvies a la prova.

Si la quantitat d’orina que s’aconsegueix és insuficient, la prova no té valor i serà necessari repetir-la en el futur (si és posible el mateix dia). És molt important que arribi a la prova amb la bufeta plena. Si la quantitat d’orina no és suficient haurà de beure aigua i esperar a tenir ganes de nou. És preferible que vingui sense presses i en condicions normals, ja que ens interessa saber com orina vostè habitualment.

Recordi: és important que vingui amb ganes d’orinar.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.