Esteu aquí

Inici » Els procediments

Potencials evocats

Potencials evocats

Procediment Diagnòstic
Què és i per a què serveix?

És una tècnica neurofisiològica que estudia les vies nervioses d’entrada sensorial, així com la resposta cerebral a aquesta entrada. Existeixen diversos tipus de potencials evocats: visuals (estudia el nervi òptic i/o la retina), auditius (estudia el nervi acústic), somatosensorials (estudia les vies medul·lars), miògens vestibulars (estudia l’equilibri).

Quan està indicat fer un potencial evocat?

Està indicat per a estudiar l’afectació de les estructures nervioses que condueixen senyals sensorials. Per exemple, es demana davant de dèficits de visió o audició, episodis de vertigen, sospites d’afectació medul·lar, etc.

Com es realitza?

Es col·loquen uns sensors superficials (elèctrodes) a diverses parts del cos i, a continuació, s’apliquen uns estímuls sensorials.

Té contraindicacions?

No té contraindicacions. És una prova indolora i no produeix efectes secundaris. No té riscos per a l’embaràs.

Com m’he de preparar per a fer-me un potencial evocat?

És convenient fer-se l’estudi amb el cap net, si pot ser, acabat de rentar. Es recomana no posar-se laca ni fixadors de cabell. No es requereix el dejú. En cas de realitzar-se un potencial evocat visual, convé portar les ulleres o lentilles habituals. En el cas dels infants és millor que es puguin adormir durant la prova.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.