Esteu aquí

Inici » Els procediments

Escleroteràpia

Escleroteràpia

Procediment Terapèutic

L’escleroteràpia consisteix en la injecció d’un líquid terapèutic en l’interior d’un vas sanguini per la seva oclusió. Això permet el tractament de malformacions vasculars petites i superficials.

Les malformacions vasculars són lesions benignes congènites que sovint no es manifesten fins al cap d’uns mesos del naixement, que no solen evolucionar fins que es produeix algun canvi sobtat, com un traumatisme, una infecció o algun canvi hormonal.

La injecció del líquid terapèutic actúa sobre les cèl·lules endotelials de les parets del vas sanguini i provoca la seva oclusió. L’eficàcia d’aquesta tècnica depèn del diàmetre del vas i del flux sanguini. Els vasos amples i amb flux abundant són més difícils d’esclerosar.

El tractament amb escleroteràpia és relativament senzill per a l’especialista, pràcticament innocu i no produeix dolor. La sensació és semblant a una extracció de sang.

L’escleroteràpia es realitza de forma ambulatòria, sense necessitat d’anestèsia.

Cal recordar que aquest procediment és especialment efectiu en malformacions vasculars superficials. Les malformacions més profundes tenen un tractament més complex, que sovint només ofereix millores parcials.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.