Esteu aquí

Inici » Els procediments

Endodòncia

Endodòncia

Procediment Terapèutic

L’endodòncia és un procediment que consisteix a treure el nervi de la peça dentària i netejar meticulosament el conducte on s’allotja.
És un procediment que es fa sota anestèsia local, és indolor i permet reconstruir i conservar peces dentàries que, d’una altra manera, caldria extreure. Així, les peces podran continuar complint les seves funcions de masticació i estètica.
Es duu a terme amb la introducció al conducte del nervi d’una sèrie de llimes, de mida cada cop més gran, i així, després d’extreure el nervi, es neteja la paret del canal de possibles restes d’infecció que hi queden adherides.
Posteriorment, s’emplena el conducte amb materials especials, que el segellen completament, la qual cosa dóna solidesa estructural a l’arrel i evita la possible contaminació de l’os a través del conducte.
Durant tot el procés, es fan radiografies per determinar amb exactitud la longitud de l’arrel i eliminar completament tot el nervi i les restes d’infecció.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.