Esteu aquí

Inici » Els procediments

Electromiografia i electroneurografia

Electromiografia i electroneurografia

Procediment Diagnòstic
Què és i per a què serveix?

És una exploració neurofisiològica que inclou dues tècniques complementàries: l’electroneurografia, que estudia els nervis, i l’electromiografia, que estudia els músculs.

Quan està indicat fer un electromiograma?

La indicació més freqüent és l’estudi de les síndromes d’atrapament nerviós, com la síndrome del túnel carpià. També s’utilitza per a estudiar els dolors d’esquena (cervicàlgia, lumbàlgia) i per a diagnosticar malalties específiques de nervi i múscul (polineuropaties, miopaties…).

Com es realitza?

L’electroneurografia utilitza petits corrents elèctrics superficials que activen els nervis. Amb aquesta prova es valora la quantitat d’informació i la velocitat de conducció nerviosa.
L’electromiografia consisteix en inserir una petita agulla al múscul per estudiar les seves característiques internes.

Té contraindicacions?

És una prova que produeix certes molèsties, però no és especialment dolorosa. No té contraindicacions absolutes, tot i que s’ha de valorar la seva realització a pacients anticoagulats i usuaris de marcapassos. No té efectes secundaris ni riscos per a l’embaràs.

Com m’he de preparar?

És convenient venir dutxat. Es recomana no posar-se cremes hidratants. No es requereix el dejú.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.