Esteu aquí

Inici » Els procediments

Electroencefalografia

Electroencefalografia

Procediment Diagnòstic
Què és i per a què serveix?

És una tècnica neurofisiològica que permet registrar l’activitat elèctrica del cervell.

Quan està indicat fer un electroencefalograma?

Està indicat per a estudiar la presència de crisis epilèptiques. També serveix per a analitzar l’estat funcional del cervell. Per exemple, es demana davant de quadres sincopals, mareig, pèrdues de consciència, cefalees, demències, etc.

Com es realitza?

Es col·loca un casc al cap del pacient. Aquest casc porta incorporats uns sensors que envien el senyal elèctric provinent del cervell a un aparell amplificador. Durant l’estudi el pacient ha d’estar amb els ulls tancats i en repòs.

Té contraindicacions?

No té contraindicacions. És una prova indolora i no produeix efectes secundaris. No té riscos per a l’embaràs.

Com m’he de preparar?

És convenient fer-se l’estudi amb el cap net, si pot ser acabat de rentar. Es recomana no posar-se laca ni fixadors de cabell. No es requereix el dejú.
Si es demana un electroencefalograma en privació de son: Els adults han de passar la nit prèvia a l’estudi sense dormir (poden dormir un màxim de 2-3 hores). Els infants cal que vagin a dormir tard i que es llevin d’hora (poden dormir unes 5 hores).

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.