Esteu aquí

Inici » Els procediments

Electrocardiograma

Electrocardiograma

Procediment Diagnòstic

Registre de l’activitat elèctrica del cor, paràmetre bàsic per a la detecció d’alteracions en el ritme i la funció cardíaca. Aquesta activitat elèctrica és generada pel miocardi durant el cicle cardíac, i es llegeix a través d’elèctrodes adherits a la pell.

Amb l’electrocardiograma es poden diagnosticar arrítmies, malalties coronàries, patologies del miocardi o de les vàlvules cardíaques, entre altres. La fibril·lació és un tipus d’arrítmia molt important per la seva freqüència i les seves possibles complicacions (ictus, insuficiència cardíaca). En una tercera part de les persones afectades cursa de forma totalment asimptomàtica, i per tant el pacient està exposat a les seves complicacions sense ser-ne conscient.

L’electrocardiograma permet també detectar alteracions elèctriques del cor que tenen com a principal manifestació la mort sobtada. Són persones que estan totalment asimptomàtiques fins que pateixen aquesta complicació.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.