Esteu aquí

Inici » Els procediments

Ecografia abdominal

Ecografia abdominal

Procediment Diagnòstic

Prova diagnòstica no invasiva que detecta, mitjançant ultra-sons, la possible presència de tumors o alteracions hepato-biliars.

L’ecografia consisteix en la visualització d’estructures del cos per mitjà de l’enregistrament de les ones rebudes per reflexió de les ones ultrasòniques dirigides cap a l’interior dels teixits. El mètode permet diferenciar el component líquid, sòlid o mixt d’una massa i, d’aquesta manera, coneixent prèviament el patró ecogràfic de cada òrgan, hom pot distingir les variacions patològiques de l’òrgan estudiat.

L’ecografia és especialment eficaç per a l’estudi de l’abdomen, com a recolzament a l’exploració física. Constitueix una prova diagnòstica àmpliament usada en les afeccions del fetge, vies biliars, pàncrees, ronyons, bufeta urinària, úter i annexos, pròstata, testicles, cor, aparell locomotor, mames, tiroide, etc. És usada també com a guia de procediments intervencionistes: biòpsies, drenatges. També ha estat anomenada ultrasonografia i sonografia.

Amb l’ajuda de contrastos específics, els equips d’ultima generació permeten valorar i caracteritzar lesions hepàtiques.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.