Esteu aquí

Inici » Els procediments

Eco-Doppler color troncs supra-aòrtics

Eco-Doppler color troncs supra-aòrtics

Procediment Diagnòstic

L’Ecografia Doppler, o Eco-Doppler, és una tècnica d’imatge per ultra-sons basada en la utilització de l’efecte Doppler, que permet obtenir informació fisiològica en detectar i analitzar les característiques del flux sanguini en els vasos i en els teixits (velocitat del flux i, indirectament, volum circulant). També permet observar les estructures vasculars. És la tècnica més precisa per al diagnòstic de patologies vasculars.

L’Eco-Doppler de troncs aupra-aòrtics (TSA) permet l’estudi de les artèries que irriguen el cervell (caròtides i vertebrals). És útil per a la prevenció de l’ictus, ja que permet descartar lesions ateromatoses o plaques d’ateroma i permet fer una valoració hemodinàmica i estudiar el flux sanguini que va al cervell.

En les revisions mèdiques preventives, l’estudi vascular es complementa amb un Eco-Doppler a nivell de les artèries poplíties de les cames, per a analitzar estenosis i possibles varius.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.