Esteu aquí

Inici » Els procediments

Test genètic de risc de patir DMAE

Test genètic de risc de patir DMAE

Procediment Diagnòstic

La DMAE (Degeneració Macular Associada a l’Edat) és una malaltia invalidant que afecta principalment a persones de més de 50 anys.

Aproximadament un 70% de la predisposició a patir DMAE és deguda a la informació genètica. La seva anàlisi permet predir de forma fiable la probabilitat que té una persona de desenvolupar la malaltia.

Recentment s’ha desenvolupat un test genètic que està a disposició d’alguns Oftalmòlegs Especialistes en Retina, i ja és accessible a la nostra consulta de Retina. Aquest test només precisa d’una mostra de saliva, evitant riscos i molèsties per al pacient.

El coneixement precoç d’un major risc de patir DMAE ens permet augmentar la freqüència dels exàmens oftalmològics i controlar la resta de factors de risc, de manera que el pacient podrà beneficiar-se dels tractaments farmacològics que actualment existeixen, i així endarrerir l’aparició i conseqüències de la DMAE.

Recordeu-vos de fer servir el test de la reixeta d’Amsler (el trobareu fent clic aquí) si teniu la sospita de poder patir la malaltia.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.