Esteu aquí

Inici » Els procediments

Densitometria òssia

Densitometria òssia

Procediment Diagnòstic
  1. Avaluació Densitat Mineral Òssia
  2. Valoració de Pròtesi (ortopèdia)
  3. Morfometria Vertebral
Per a què serveix la Densitometria Òssia?

Aquesta exploració determina amb precisió la densitat mineral dels ossos. Després de la comparació amb valors de referència en els quals es té en compte l’edat, pes, sexe i origen racial, s’ofereix una valoració diagnòstica.

La informació serà utilitzada pel seu metge per confirmar o descartar que existeix fragilitat en els seus ossos (osteoporosi) i conèixer, gràcies a ella, el risc potencial de fractura.

La mesura de la densitat mineral, repetint en altres ocasions la densitometria, serveix per valorar els canvis en l’esquelet i per valorar l’eficàcia dels tractaments.

Una exploració incruenta, senzilla, ràpida i segura

La densitometria òssia és una de les exploracions mèdiques més senzilles i segures. Només requereix que el pacient estigui estirat en una posició còmoda i permeti que el densitòmetre efectuï les mesures. Es tracta d’una exploració incruenta, que no requereix injeccions i no provoca dolor.

Malgrat ésser una tècnica radiològica, la radiació emesa és molt baixa (inferior a una dècima part que la irradiació que provoca una radiologia de tòrax).

Es requereix una preparació especial?

La densitometria òssia NO requereix cap preparació especial.

Com he d’anar vestit?

L’exploració només requereix eliminar de la zona que serà explorada els objectes o peces de roba de densitat elevada, com és el cas de botons, tancaments metàl·lics, sivelles, cremalleres.

Quant temps dura la densitometria?

L’exploració de la columna i maluc triga, normalment, de 2 a 5 minuts.

Procediment inclòs en el protocol de revisió de la Unitat de Revisions Mèdiques.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.