Esteu aquí

Inici » Els procediments

Cirurgia mínimament invasiva (CMI)

Cirurgia mínimament invasiva (CMI)

Procediment Diagnòstic
Procediment Terapèutic
Dijous, 15 Setembre 2011 - 14:00

L’endoscòpia és l’observació directa d’un òrgan mitjançant un sistema òptic que s’introdueix a través d’orificis naturals o paret abdominal. Avui en dia, la cirurgia endoscòpica es realitza per al tractament de moltes patologies en ginecologia d’una forma menys agressiva, reduint l’ingrés hospitalari i les molèsties posteriors a la intervenció. Això permet no modificar substancialment l’activitat laboral, social i habitual de la pacient. A més, els resultats estètics són millors que amb la cirurgia oberta convencional. Si és factible i està indicada, és la tècnica quirúrgica d’elecció en la ginecologia actual.

Laparoscòpia

Es realitza amb anestèsia general. Consisteix en la introducció de CO2 en l’abdomen per a aconseguir una distensió de la cavitat abdominal. S’introdueixen uns trocars o guies a través dels quals es col·loquen els elements de treball (òptica, tisores, pinces, aspiradors, coagulació, etc.).

Histeroscòpia

S’introdueix una òptica de petit calibre a través de la vagina i coll uterí, expandint la cavitat uterina amb sèrum fisiològic. Depenent del tipus de cirurgia a realitzar, la histeroscòpia pot ser ambulatòria o amb anestèsia general (sedació) o regional.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.