Esteu aquí

Inici » Els procediments

Audiometria

Audiometria

Procediment Diagnòstic
Dilluns, 12 Setembre 2011 - 14:30

L’audiometria és un procediment diagnòstic que ens permet mesurar la capacitat que té l’oïda de percebre les vibracions de diverses bandes de l’espectre audible. Serveix per a determinar la quantitat de pèrdua auditiva del pacient. Els resultats ens poden indicar si es tracta d’un problema de conducció o de tipus neurològic.

L’audiometria tonal liminar permet mesurar el grau de sordesa i la seva localització (oïda interna, mitja o externa). Amb l’ajuda d’un audiòmetre es genera una sèrie de tons de diverses freqüències (tons greus, mitjos i aguts) d’intensitat moderada (dB). El pacient rep els senyals a través d’uns auriculars (via aèria) i, en alguns casos, també a través d’un vibrador que s’aplica per contacte al darrera de l’orella (via òssia). Amb aquest procés es determinen els llindars tonals per a cada freqüència.

L’audiometria vocal permet analitzar de forma qualitativa la capacitat comprensiva de la paraula, sovint lligada al llindar tonal mitjà de l’audiometria tonal per via aèria. També es realitza amb auriculars, però en aquest cas la font sonora és la veu.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.