Esteu aquí

Inici » Xerrada: Roncar. Pot ser una malaltia?

Xerrada: Roncar. Pot ser una malaltia?

Xerrada: Roncar. Pot ser una malaltia?

Dijous, 11 Juny 2015

El passat dia 11 de juny es va celebrar l’última de les Xerrades Saludables, que s’han realitzat a l’espai Mútua Salut de la Mútua General de Catalunya, dedicada aquest cop al problema de Roncar i al fet de donar-li importància a aquest problema.

L’acte va ser presentat i moderat per la responsable de l’oficina de Tarragona, al carrer Pare Palau, 5.

La Dra. Teresa Maria Argemí, especialista en Medicina Interna, va fer una exposició sobre que roncar no és només un soroll molest, sinó que pot ser un signe de malaltia greu com és l’apnea obstructiva del son. Aquesta pot comportar problemes importants de salut i disminuir les expectatives de vida d’aquells que la pateixen: cansament, depressió, falta de concentració i pèrdua de memòria, alteració del desig sexual, hipertensió, accidents cervell vasculars, tromboembolisme, infarts de miocardi, etc.

La jornada va posar l’accent en la importància de la detecció dels símptomes, com són el ronc fort i crònic, les parades respiratòries i la sensació de no haver dormit bé.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.