Esteu aquí

Inici » Balanç positiu de la campanya de revisions oftalmològiques

Balanç positiu de la campanya de revisions oftalmològiques

Balanç positiu de la campanya de revisions oftalmològiques

Dimarts, 22 Octubre 2013

Durant el mes d’octubre s’han realitzat al nostre centre revisions gratuïtes de la vista en commemoració del Dia Mundial de la Visió 2013 (WSD, World Sight Day), amb un resultat força esclaridor.

L’objectiu fonamental d’aquest dia commemoratiu és fomentar mesures que ajudin a prevenir o evitar la ceguesa. Fins al 80% de la ceguesa al món és evitable amb mitjans coneguts i rendibles. La nostra campanya de revisions gratuïtes s’ha volgut sumar a aquest objectiu, recordant la importància d’un seguiment periòdic en la prevenció dels problemes de visió.

A continuació us exposem una sèrie de dades sobre el resultat d’aquesta campanya, i us animem a què no deixeu passar properes ocasions per a fer-vos una revisió. Del total de 47 revisions gratuïtes dutes a terme en la campanya:

* Un 23% dels pacients ha requerit revisió del nervi òptic.
* Un 38% dels pacients ha presentat defectes de refracció (miopia, hipermetropia, astigmatisme o presbícia), que són el problema més freqüent. Són corregibles amb lents i, en molts casos, tractables amb cirurgia làser.
* Un 21% dels pacients s’ha diagnosticat de cataractes, que són tractables també amb cirurgia làser.
* Un 10% dels pacients ha presentat lesions en la retina.
* Un 34% dels pacients ha presentat lesions banals a nivell de la conjuntiva i la còrnia.
* Només un 12% dels pacients no ha presentat cap patologia.

Alguns dels problemes diagnosticats són compatibles amb una vida normal i poden tractar-se més endavant, però en la majoria dels casos el tractament és eficaç i pot millorar sensiblement la qualitat de vida del pacient. Cada cas s’ha d’avaluar des del punt de vista mèdic i des de la perspectiva del propi afectat, però per això primer cal arribar a un diagnòstic fent una revisió.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.