Esteu aquí

Inici » 15 de setembre, Dia Europeu de la Salut Prostàtica

15 de setembre, Dia Europeu de la Salut Prostàtica

15 de setembre, Dia Europeu de la Salut Prostàtica

Dilluns, 17 Setembre 2012

Amb motiu del Dia Europeu de la Salut Prostàtica, que es celebra el dia 15 de setembre, la Unitat d’Urologia Integral del Centre Mèdic Rambla Nova posa en marxa una campanya de revisions gratuïtes de la salut prostàtica durant aquest mes, que inclouen examen per part d’un especialista i una anàlisi de l’antigen PSA. La revisió serà gratuïta per a tots aquells pacients majors de 40 anys que la sol·licitin. L’examen consisteix en una entrevista personal per conèixer els possibles antecedents i símptomes, i la palpació de la pròstata a través de tacte rectal.

Si teniu algun antecedent familiar o alguna sospita en el vostre estat de salut, us recomanem especialment que us acolliu a aquesta campanya. En qualsevol cas, recordeu que el diagnòstic precoç és determinant per a un bon pronòstic, i que en la majoria de casos no presenta símptomes fins que la malaltia ja està avançada.

Per a sol·licitar una revisió gratuïta de la pròstata només heu de trucar al telèfon 977 25 00 00. Si ho preferiu, us truquem nosaltres. Només cal que ens doneu el vostre telèfon omplenant el formulari que trobareu en aquest link.

La pròstata és una glàndula de l’aparell genito-urinari masculí, de la mida d’una nou, situada en la part anterior del recte i que envolta la uretra. La seva funció fonamental és la producció del líquid prostàtic, component fonamental del semen, ric en nutrients per als espermatozous.

La pròstata pot patir diverses malalties, encara que la més coneguda i temuda és sens dubte el càncer de pròstata (CaP). Segons dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, el càncer de pròstata és el que presenta una major incidència en homes, amb 29.877 casos el 2012 (un 14,35% dels casos de càncer). Però l’índex de supervivència és dels més elevats (sobreviu un 81,73%), entre altres raons, gràcies a la seva lenta evolució (habitualment) i a la senzillesa de la detecció precoç, ja que el tractament primerenc sol donar bons resultats.

L’edat recomanada per començar una revisió preventiva són els 40 anys, llevat dels casos que presentin antecedents familiars, que podrien fer aconsellable fer-ho abans. La malaltia no sol aparèixer fins als 50 anys, encara que és més freqüent a partir dels 60 i la seva màxima incidència és a partir dels 70.

Pels qui tingueu especial interès en la prevenció i tractament del Càncer de Pròstata, el Centre Mèdic Rambla Nova ha organitzat una Jornada de Divulgació Mèdica dedicada a aquesta malaltia, que tindrà lloc el proper dia 3 d’octubre.

Altres malalties freqüents en la pròstata són la infecció aguda o crònica (prostatitis) i la hipertròfia benigna de pròstata (HBP). Aquesta última afecta el 10% d’homes de 50 anys, però aquesta xifra augmenta fins al 80% en majors de 80 anys.

Per mantenir una bona salut prostàtica, és recomanable la seva revisió anual a partir dels 50 anys. Tanmateix, és important evitar l’obesitat, mantenir una alimentació sana (baixa en greixos i rica en fibra), disminuir el consum d’alcohol i evitar el de tabac.

 

La web de Centre Mèdic Rambla Nova té un caràcter divulgatiu i en cap cas substitueix la relació metge-pacient. Davant de qualsevol dubte, consulti amb el seu metge.